11 Shares

Valioliiga jatkuu kahden viikon päästä, mutta sarjajumbona majailevan Norwichin tilanne näyttää haastavalta sarjapaikan uusimisen suhteen. Kanarianlinnut ovat kuusi pistettä putoamisviivan päällä majailevaa Watfordia perässä. Pelaamatta on vielä yhdeksän kierrosta. (Kuva: TT)

Jos Norwich putoaa takaisin Championshipiin, 11 maalia iskeneen Teemu Pukin ura jatkunee muualla.

Kotkalainen on monellakin tapaa hyvässä asemassa siirtomarkkinoilla. Ensinnäkin Pukin saldo Carrow Roadilla on kovaa valuuttaa: Huuhkaja-tähti on osunut 75 otteluun 41 kertaa ja alustanut 13 osumaa. Pukin 30 vuoden ikä huomioiden siirtosumman pitäisi pysyä maltillisena.

Suomalaisen taktinen monipuolisuus on myös arvokas valttikortti. Täsmällisesti puolustuksen selustaan suuntautuviin pystypalloihin spurttaava Pukki soveltuu vastahyökkäyspeliin. Norwichin pallonhallintaan pyrkivässä pelitavassa Pukki on osoittanut olevansa erinomainen kombinaatiopelaaja, mikä kasvattaa hänen vaihtoehtojaan.

Näihin seuroihin suomalainen sopisi.

Brighton

Lokit ovat pelanneet Graham Potterin alaisuudessa pallonhallintafutista. Pukin tavoin viime kaudella Championshipissa maaleja mättänyt Neal Maupay on häärinyt etelärannikkolaisten ykköskärkenä, mutta nuorta ranskalaista on vaivannut epätasaisuus. Viime vuosien talismaani, kokenut Glenn Murray taas ei sovellu vanhan liiton kärkenä Potterin sapluunaan. Brighton on pelannut tällä kaudella pääosin hyvää futista, mutta viimeistely on tökkinyt. Sille saralle Pukki toisi runsaasti lisäarvoa.

Crystal Palace

Roy Hodgson luottaa vanhoihin hyveisiin, suoraviivaiseen hyökkäyspeliin ja kovaan työntekoon. Palacen hyökkäyspeli on ollut viime vuodet pitkälti Wilfried Zahan varassa. Christian Benteke maalasi pari kautta takaperin 15 kertaa, mutta on sittemin hyytynyt pahasti. Jordan Ayew taas on erinomainen pelaaja, mutta kehno viimeistelijä. Hodgson on suosinut toisinaan kahden kärjen taktiikkaa, johon Pukki soveltuisi erinomaisesti. Myös profiililtaan suomalainen passaisi mainiosti Kotkien kokeneeseen ryhmään, joka suorastaan huutaa kliinistä kärkimiestä.

Aston Villa

Perinneseura on Norwichin tavoin vaarassa pudota. Villa investoi kesällä reippaasti, mutta esimerkiksi ykköskärjeksi hankittu Wesley ei ole vakuuttanut – ainakaan maalinteon saralla. Tilannetta synkistää brassikärjen kauden päättänyt paha polvivamma. Toisin sanoen Villan kokoonpano kaipaa kipeästi Pukin kaltaista maalinsylkijää. Rikkaiden omistajien myötä vakavaraisen Villan pitäisi olla hyvällä tiellä, mikäli seura onnistuu nousemaan pois putoamiskurimuksesta.

Tottenham

Jokerikortti. Seuran oma poika Harry Kane on itseoikeutettu ykköskärki, mutta kakkoshevosen löytäminen on osoittautunut Spursille mahdottomaksi tehtäväksi. Hollannin maajoukkuekärki Vincent Janssen floppasi raskaasti, eikä kokenut Fernando Llorentekaan onnistunut. Heung-min Son on paikannut Kanea mainiosti, mutta mainiona kuljettajana tunnettu eteläkorealainen soveltuu paremmin laitaan. Sähäkkänä selustaan spurttaajana Pukki toisi Jose Mourinholle erilaisen vaihtoehdon.

Leeds United

Nukkuva jättiläinen on vielä Championshipissä, mutta on vahvoissa asemissa nousun suhteen. Divaria johtava Leeds on seitsemän pistettä kolmannen sijan Fulhamia edellä. Mikäli kulttimanageri Marcelo Bielsan ryhmä nousisi, olisi Elland Road liki täydellinen osoite Pukille. Intensiivistä pallonhallintapeliä pelaava Leeds on dominoinut Championshipiä mielin määrin, mutta viimeistely on tuottanut tuskia. Huipputarjoilusta nauttinut Patrick Bamford on osunut 13 kertaa, mutta saanut runsaasti kritiikkiä tuhlailustaan. Pukin Leeds-siirtoa on spekuloitu myös brittimediassa. Entinen Leedsin ja Englannin maajoukkueen laitapakki Danny Mills sanoi maaliskuussa Pukin olevan loistava hankinta entiselle seuralleen. Myös Bielsan on huhuttu olevan suomalaisen kintereillä.

11 Shares