85 Shares

NHL:ssä on nähty vuosien saatossa toinen toistaan upeampia logoja. (Kuva: TT)

Tässä NHL:n kymmenen hienointa logoa toimituksen mielestä. Varsinkin piikkipaikan suhteen ei ollut mitään epäselvyyttä.

10. Nashville Predators

Kuva: AOP

Eläinlogot Pohjois-Amerikassa ovat usein todella muovisia eivätkä herätä mitään tunteita. Predators on kuitenkin onnistunut omassaan varsin mukavasti. Todella vihainen eläin, vaikea kuvitella maan päältä toista yhtä vaihaista otusta. Jotenkin kunnioitusta herättävä olemus.

9. Chicago Blackhawks

Kuva: AOP

Legendaarinen joukkue legendaarisella logolla. Alkuperäisen version Blackhawskin logosta suunnitteli alkuperäisen omistajan vaimo, joten varsinkin lähtökohtiin nähden lopputulos on erittäin onnistunut. Pääpiirteittään logo on pysynyt samana aina, mutta siihen on tehty vuosien saatossa pieniä viilauksia ja koko ajan parempaan suuntaan. Näkyvin muutos oli ympyrän tiputtaminen pois 60-luvulla.

8. Montreal Canadiens 

Kuva: AOP

Canadiensin logo näyttää hieman wc-istuimelta, mutta se on todella ikoninen. Yksinkertainen on kaunista. Logon H-kirjain tulee muuten sanasta ”hockey” eikä ”Habsista” kuten monesti luullaan.

7. St. Louis Blues 

Kuva: AOP

St Louis Bluesin logo on simppelin tyylikäs eikä se olekaan juuri muuttunut reilun 50 vuoden aikana. St. Louisin kaupunki tunnetaan jazz- ja blues-historiastaan, joten logo on erittäin osuva. Sininen väri on myös luonnollinen valinta. Kaikesta yksinkertaisuudessaan hieno logo.

6. San Jose Sharks

Kuva: AOP

San Jose on onnistunut logossaan hyvin. Logo oli tullesaan 90-luvulla poikkeuksellisen aikaisempaan verrattuna aina värityksestään lähtien. Vihainen hai toimii logona erinomaisesti. Plussaa logon symboleista: esimerkiksi kolmio symboloi alueen kolmea suurta kaupunkia: San Josea, San Franciscoa sekä Oaklandia.

5. Toronto Maple Leafs

Kuva: AOP

Toronton logo on hieman elänyt vuosien saatossa, mutta se on pysynyt lähes samanlaisena jo sata vuotta. Kun se ei ole rikki, niin sitä ei ole syytä korjatakaan. Selkeä logo, ei moitittavaa. 

4. Minnesota Wild

Kuva: AOP

Hieno logo, jolla on useampia merkityksiä. Joko tyylikäs paikallinen maisema puineen, taivaineen ja tähtineen tai sitten petoeläimen pää. Monet mieltävät eläimen karhuksi, mutta kyseessä on vain yleinen petoeläimen pää. Hieno ja onnistunut logo.

3. Boston Bruins

Kuva: AOP

Jos ei muuta, niin logo mahdollistaa Bruinsille NHL:n hienoimman keskiympyrän. On se toki muutenkin hieno. Ikonen logo, joka symboloi koko kaupunkia. Selkeä ja todella voimakas logo.

2. Detroit Red Wings

Kuva: AOP

Motor Cityllä on arvoisensa logo. Yksi urheilumaailman ikonisimpia logoja ehdottomasti. Tyylikäs, elegantti ja historiaa huokuva. Kaupunki ja seura yhdistyvät erinomaisesti. Logo on pysynyt käytännössä samanlaisena jo lähes 90 vuotta.

1. Mighty Ducks of Anaheim

Kuva: AOP

Tällä paikalla ei voi olla kuin legendaarinen Anaheim Mighty Ducks. Vaatiiko edes perusteluja? Käsittämättömän upea logo ja on iso vääryys, että Anaheim meni brändäämään itsensä uusiksi vuonna 2006. Onneksi legendaarinen logo on sittemmin nähty toisinaan pelipaidoissa.

Tagit logo NHL
85 Shares