29 Shares

Kotimainen Liiga on profiloitunut varsinkin viime vuosina erinomaisena sarjana nuorille pelaajille ottaa isoja askeleita eteenpäin. Liigassa nähdään ensi kaudella nippu poikkeuksellisen mielenkiintoisia nuoria pelaajia, jotka ovat merkittävissä rooleissa seuroissaan. (Kuva: AOP)

Tässä kymmenen pelaajaa, joita kannattaa seurata erityisen tarkkaan ensi kaudella.

10. Niklas Nordgren, HIFK

20-vuotias hyökkääjä debytoi Liigassa jo kaudella 2017-18. Kovia pistemääriä junnuissa takonut hyökkääjä on todella potentiaalinen pelaaja. Viime kauden piti olla se lopullinen läpimurto, mutta loukkaantumiset vesittivät suunnitelmat. Ensi kautta kohtaan odotukset on korkealla: se määrittelee Nordgrenin seuraavia vuosia valtavasti.

9. Eemeli Räsänen, HPK

Kaudet 2016-18 Kanadan junnusarjassa pelannut Räsänen kiekkoili kaksi edellistä kautta Jokereissa, mutta hyppy KHL:ään oli Toronton kesän 2017 kakkoskierroksen varaukselle liian iso. Nyt 21-vuotiaalla pakilla on edessään ensimmäinen kausi Liigassa. HPK:ssa tarjolla on paljon vastuuta.

8. Ruben Rafkin, TPS

Rafkin on niin ikään varauskelpoinen seuraavassa draftissa. Suomalaista ei odoteta aivan varaustilaisuuden kärkipäähän, mutta eiköhän se varaus sieltä tule. Kaksi seuraavaa kautta menee kuitenkin TPS:n paidassa. Kyseessä on todella potentiaalisen pelaajan ensimmäiset pelit aikuisten sarjassa. Rafkinin vahvuudet ovat varsinkin kiekollisessa pelissä.

7. Roni Hirvonen, Ässät

18-vuotiaalla hyökkääjällä on takanaan mainio debyyttikausi Liigassa: 52 matsin saldona oli tehopisteet 5+11. Toisen polven kiekkoilija on yksi mielenkiintoisimpia suomalaisnimiä tulevassa NHL:n draftissa. Ensi kaudella rooli porilaisten heikentyneessä nipussa on varmasti todella suuri.

5. Aku ja Aatu Räty, Kärpät

Rädyn veljesten seuraaminen tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa. 18-vuotias Aku pelasi viime kaudella Kärpissä jo 32 matsia, kun taas 17-vuotias Aatu oli mukana 12 pelissä. Ensi kausi tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa molempien osalta: vastuuta on varmasti luvassa huomattavasti enemmän kuin viime kaudella. Potentiaalia on valtavasti ja nyt kaksikolta sopii odottaa jo tulosta.

5. Axel Rindell, Jukurit

HIFK:sta Jukureihin viime kaudeksi siirtynyt Rindell yllätti monet: puolustaja pelasi 47 peliä tehoin 6+16. Kiekollisen puolustajan haasteet ovat puolustuspäässä, mutta tämän suhteen tehdään varmasti hartiavoimin töitä kesällä. Jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, niin Rindell voi yllättää ensi kaudellakin monet.

4. Kim Nousiainen, KalPa

Nousiainen nousi heti päättyneellä tulokaskaudellaan KalPan avainpuolustajien joukkoon: 51 matsin saldona oli tehot 6+13. 19-vuotias puolustaja sai heti hyvin vastuuta: peliaikaa irtosi keskimäärin reilut 19 minuuttia iltaa kohden. Viime kesän Los Angelesin neljännen kierroksen varaus on moderni huippupuolustaja, jonka isoin vahvuus on erinomainen liike. Potentiaalia nousta jopa EHT-joukkueeseen ensi kaudella. 

3. Brad Lambert, JYP

Lambert on ison suurennuslasin alla Jyväskylässä: kyseessä on kohujuniorin kolmas seura kolmeen kauteen. Kyseessä on kansainvälisesti ikäluokkansa suurimpia lupauksia, joten odotusarvo on huipussaan. Lambert debytoi viime kaudella Liigassa ja neljän matsin saldona oli kaksi syöttöpistettä. Päättynyt kausi meni kuitenkin pääosin A-nuorten puolella, joten tuleva sesonki on ensimmäinen aikuisten pääsarjassa. Tämä asettaa luonnollisesti omat haasteensa vasta 16-vuotiaalle kiekkoilijalle.

2. Justus Annunen, Kärpät

Annunen yllätti kaikki viime kaudella ja pelasi häikäisevän hyvän kauden Kärpissä. Loukkaantumiset sotkivat loppukauta, mutta Kärppä-nuorukainen pelasi jo syksyllä itsensä historiankirjoihin nollapeliputken myötä. Annusen tulevaisuus on Pohjois-Amerikassa, mutta 20-vuotiaan veskarin seuraava kausi sujunee vielä Liigassa. 

1. Anton Lundell, HIFK

Suomen ykkösnimi seuraavassa draftissa. Lundellin odotetaan menevän varaustilaisuuden aivan kärkipäässä ja täysin odotetusti. Lundell ei taistele pistepörssin voitosta, mutta kyseessä on täysin poikkeuksellisen kypsä ja kokonaisvaltainen pelaaja. Pelannee vielä kauden Suomessa ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä ellei tuleva seura toisin päätä. Helsingissä tarjolla olisi ykkössentterin tontti.

Viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Matias Maccelli on jätetty pois listauksesta, koska hän teki hiljattain NHL-sopimuksen ja ensi kauden osoite on vielä epävarma.

29 Shares