6 Shares

Ilman urheilumaailmaa pysäyttänyttä koronaviruspandemiaa juuri tällä hetkellä, EM-kisojen kynnyksellä, kuhistaisiin kesän futismarkkinoiden isoista siirroista. Siirtomyllytys viivästyi, mutta se on tulossa. Hinnat tulevat mitä luultavammin laskemaan seurojen saamien talouskolhujen myötä. Isoja nimiä tulee kuitenkin liikkumaan. Esimerkiksi Timo Wernerin siirto Chelseaan näyttää lähes varmalta. Saksalaiskärjen kauppahinnan on arvioitu asettuvan 60 miljoonan euron tietämiin. (Kuva: TT)

Tässä ovat tulevan ikkunan kuumimmat nimet.

5. Jack Grealish, Aston Villa

Perinneseuran kippari on dominoinut vaikka Villa laahaa sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Syyskuussa 25 vuotta täyttä englantilainen on iskenyt tehot 7+6. Grealishin seuraava osoite on varmuudella iso seura. Entinen kukkopoika on kehittynyt hyvin kokonaisvaltaiseksi paketiksi. Grealish on erinomainen kuljettaja, syöttäjä, rytmittäjä ja maalipaikkojen järjestelijä. Manchester United tiukummin kintereillä.

4. Philippe Coutinho, Barcelona

Futishistorian kolmanneksi kallein pelaaja on ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Ura ei kääntynyt nousuun lainapestillä Bayernissa, eikä pelintekijä ole jatkamassa saksalaisseurassa. Coutinhon omistavalla Barcelonallakaan ei liene brassille käyttöä. Niimpä pian 28-vuotias taituri on kauppatavaraa. Coutinho on väläytellyt halustaan palata Valioliigaan. Ongelmaksi nousee viime aikojen keskinkertaiset näytöt ja kova pyyntihinta. Barca tuskin myy 145 euroa tammikuussa 2018 maksanutta pelaajaa halvalla. Coutinhoa on yhdistetty muun muassa Chelseaan ja Arsenaliin, mutta pelastusrengas saattaa löytyä Newcastlesta, jos seuran myynti menee maaliin.

3. Donny Van De Beek, Ajax

23-vuotias Van De Beek on seuraava isolla rahalla Ajaxista suurseuraan liikkuva pelaaja. Hollantilainen hurmaa kokonaisvaltaisuudellaan. Hän istuu vaivatta kaikille keskikentän keskustan paikoille. Juoksuvoimaa, tekniikkaa ja peliälyä piisaa. Van De Beekin todennäköisimpänä kohteena pidetään Real Madridia, mutta myös Man United on kisassa mukana.

2. Kai Havertz, Leverkusen

Ikää 20 vuotta, otteluita Bundesliigassa 114 kappaletta, maaleja 35, maalisyöttöjä 24. Leverkusenin nuori keskikenttätähti on pitänyt Euroopan huippuseuroja varpaillaan jo pari vuotta. Nyt lienee kuitenkin aika hypätä BayArenaa kirkkaampiin valoihin. Teknisesti, taktisesti ja fyysisesti ilmiömäinen Havertz on linkitetty vahvasti Bayern Müncheniin, mutta myös Dortmund on saksalaisen kintereillä. Kiinnostusta piisaa Valioliigassakin, jossa ainakin Liverpool, Chelsea ja ManU ovat osoittaneet suurta mielenkiintoa.

1. Jadon Sancho, Dortmund

Sanchon tiedettiin olevan huippulahjakkuus tämän siirtyessä vajaat kolme vuotta sitten Dortmundiin. Englantilainen nousi kuitenkin ryminällä koko sarjan parhaimmistoon. Tämän kauden 28 otteluun taiturimainen laituri on tehnyt 17 maalia ja alustanut toisen mokoman. Sanchon arvoa Valioliiga-seurojen silmissä nostaa hänen passinsa. Brexitin aiheuttama epävarmuus nostaa todennäköisesti kotimaisten pelaajien kysyntää. Hävyttömän hyvänä ohittajana tunnetun Sanchon perässä on vähemmän yllättäen Man United, joka on tehnyt parikymppisestä laiturista tulevan siirtoikkunan ykköskohteensa.

6 Shares