36 Shares


Ville Nieminen lähti uusien haasteiden parissa Ruotsiin, kun hänet valittiin Allsvenskanissa pelaavan MODOn päävalmentajaksi. Pelicansin entinen päävalmentaja ehti ilahduttaa kotimaista kiekkoväkeä värikkäillä kommenteillaan ja unohtumattomilla tempauksillaan. (Kuva: AOP)

Lähes 400 ottelua NHL:ssä pelannut ja vuonna 2001 Stanley Cupin voittanut väriläiskä on todellinen kiekkopersoona, joka toi paljon väriä katsojille.

Hänen peliura päättyi Raumalla kevääseen 2015. Jo seuraavalla kaudella hän toimi KeuPan päävalmentajana Mestiksessä, kunnes siirtyi Risto Dufvan apuriksi kahdeksi kaudeksi Jukureihin. Tämän jälkeen edessä oli pesti Pelicansin käskijänä, joka päättyi viime syksyyn.

Tässä Niemisen ikimuistoisia hetkiä matkan varrelta.

HPK:ta vastaan Nemolla keitti hieman yli. Kotijoukkue meni johtoon toisen erän lopulla, mikä ei miellyttänyt Niemistä. Hän heittikin kentälle takkinsa ja juomapulloja. 

Tuomareiden ohjeistaminen tuli tutuksi jo peliuralla. Nieminen protestoi hylättyä maalia niin rajusti, että tuomarit joutuivat lopulta työntämään hänet jäähylle. 

Veivi-Ville pääsi näyttämään taitojaan myös rankkarikisassa. Tässä suorituksessa hienoin osuus oli kuitenkin tuuletus.

Mikkelissä Nemon piti ohjeistaa tuomareita, kun he eivät olleet huomata JYPin vaihtovirhettä.

Nemo ymmärsi mediapelin ja hän oli katsojille poikkeuksellisen viihdyttävä persoona, joka ei pelännyt heittäytymistä. Ari Vallin Show’n Pelicans-valmennukseen keskittyvä jakso onkin loistavaa viihdettä.

Nieminen toimi paljon myös asiantuntijatehtävissä ja laatu oli taattua.

36 Shares