378 Shares

Monet joukkueet tekivät 2010-luvulla todella hyvää työtä Liigassa. Vaikka sarjassa oli vuosikymmenellä peräti kuusi eri mestaria, niin joukosta nousee esiin kaksi poikkeuksellisen hyvää organisaatiota. (Kuva: AOP)

Kaksikon lisäksi moni muukin organisaatio esiintyi edukseen, vaikka toisilla olisi ollutkin potentiaalia vielä astetta parempaan.

Tässä viime vuosikymmenen viisi parasta seuraa Liigasta. 

5. HPK

2000-luvun menestysjoukkueen viime vuosikymmen oli selvästi ailahtelevampi. Mukaan mahtui erinomaisia kausia ja heikompia suorituksia.

Kerhon rosteri ei ollut enää aikaisempien vuosien tasoa, mikä näkyi luonnollisesti kaukalossa. Joukkue jäikin neljästi pudotuspelien ulkopuolelle.

Viime kevään mestaruuden ja erinomaisen nousun myötä HPK on kuitenkin pakko olla listalla mukana. Hämeenlinnassa tehtiin hienoa työtä Antti Pennasen johdolla.

4. HIFK

HIFK oli myös 2010-luvun alisuorittajat listauksella. Tämä kertoo ehkä kaikkien odotuksista helsinkiläisiä kohtaan.

Vaikka resurssit ovat kaikilta osin Liigan kärkipäätä ja menestys olisi voinut olla monellakin mittarilla parempaa, niin mestaruus, hopea ja pronssi sekä yhteensä viisi välieräpaikkaa vuosikymmenellä on kohtalainen suoritus. Joukkue ei myöskään jäänyt millään kaudella pudotuspelien ulkopuolelle. 

3. JYP

Kestomenestyjällä oli vuosikymmenen lopussa haasteita. Varsinkin 2018-19 oli haastava, mutta joukkue pääsi silti pudotuspeleihin. Tämä oli oikeastaan joukkoon ainoa heikompi suoritus vuosikymmenen aikana, mikä on melkoinen suoritus. Traktori puuskutti varmuudella eteenpäin ilman isompia heilahduksia. 

Kokonaisuutena vuosikymmenen saldo oli kolme pronssimitalia sekä yksi mestaruus. Välieräpaikkoja kertyi peräti kuusi. Melkoinen saavutus Keski-Suomen joukkueelta.

2. Kärpät

2010-luku jäi historiankirjoihin Kärppien ja Tapparan aikakautena. 

Vuosikymmenen alku oli Kärpiltä hieman hakemista, mutta Lauri Marjamäen ja Mikko Mannerin myötä kurssi kääntyi täysin. Ainoa tahra jäi Kai Suikkasen kaudesta 2016-17, jolloin Kärpät jäi kymmenenneksi.

Muuten Kärpät nousi koko organisaationa koko valtakunnan kärkipäähän urheiluorganisaationa. Menestystä tulee niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, junnutehdas tuottaa huippulupauksia jatkuvalla syötöllä, omat kasvatit palaavat maailmalta seuraan…

Hieno vuosikymmen Oulussa. Saldona kolme mestaruutta ja hopea sekä pronssi.

1. Tappara

Jos oli Kärppien nousu huipulle komea, niin samaa voi sanoa Tapparasta. 

Vuosikymmenen kaksi ensimmäistä kautta olivat surkeita eikä Tapparaa tunnista niistä enää samaksi seuraksi. Tuolloin joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. 

Kaudella 2012-13 ruoriin tullut Jukka Rautakorpi käänsi organisaation kurssin. Tuosta kaudesta lähtien Tappara on aina ollut mitaleilla: saldona kaksi mestaruutta, neljä hopeaa sekä pronssi.

Organisaatio jyskyttää tasaisella vauhdilla eteenpäin. Imu joukkueeseen on todella kova ja tamperelaiset saavat joka kausi jalkeille todella laadukkaan nipun. Vaikka organisaatiossa on tapahtunut muutoksia, niin kurssi on säilynyt samana. Esimerkillistä tekemistä.

378 Shares