6 Shares

Eden Hazard oli aikoinaan Valioliigan paras pelaaja ja tämä näkyi otteluissa. (Kuva: AOP)

Asiasta on puhunut Manchester Unitedia edustanut Ander Herrera. Suurennuslasin alla on kauden 2016-17 kamppailu Chelseaa vastaan, kun United voitti todella väkevän esityksen jälkeen 2-0.

Herreran esitys sai paljon suitsutusta. Espanjalainen pimensi Hazardin täysin.

Nyt Herrera on puhunut Unitedin pelisuunnitelmasta ottelusta. Tai no, suunnitelmista Hazardin suhteen, joka oli Chelsealle kaikki kaikessa. Herrera sopi selvät sävelet Jose Mourinhon kanssa.

– Jose ja minä tiesimme, että Hazard oli paras pelaaja Valioliigassa silloin, joten jos halusimme voittaa pelin, niin emme voineet antaa hänen koskea palloon, tai ainakin mahdollisimman vähän, Herrera avasi The Athleticille

-Ja niin me sovimme. Sanoin ”Jose, olen valmis jos tarvitset minut merkkaamaan hänet, seuraamaan minne tahansa. Jos hän menee vessaan, menen hänen kanssaan, koska haluan voittaa pelin. 

– Tärkeintä on, että joukkueeni voittaa, koska sitten menen nukkumaan onnellisena. EI ole väliä mitä joudut tekemään niin kauan kuin kunnioitat sääntöjä etkä tee mitään laitonta. 

Ja suunnitelma toimi. Herrera pimensi Hazardin ja samalla käytännössä koko Chelsean täysin.

Unitedia vuodet 2016-18 valmentanut Mourinho saa Herreralta suitsutusta.

– Mourinho on paras manageri maailmassa, kun asiat sujuvat hyvin.

– Suhde pelaajien kanssa, miten hän kohtelee kaikkia: pidin hänen harjoituksistaan paljon. Myös hänen pitkäaikainen apuvalmentaja Rui Faria: he olivat fantastinen tiimi.

Pelkkää ruusuilla tanssimista Mourinhon kanssa ei kuitenkaan ole.

– Mutta on myös totta, että kun häviää, niin hän ei ota kaikkea hyvällä tavalla. Se on totta. Ja hän hyväksyy sen! Hän ei peittele sitä. Meillä on hyvä suhde. Ensimmäinen vuosi oli mahtava: voitimme kolme palkintoa. Toisena vuotena saimme 84 pistettä Valioliigassa ja tulimme toiseksi. 

6 Shares