61 Shares

Koronaviruksen myötä myös Liigassa on luonnollisesti poikkeuksellinen tilanne, kun joukkueet ovat todella varovaisia sopimusten kanssa. (Kuva: AOP)

Tällä hetkellä vapaana onkin harvinaisen paljon laadukkaita pelaajia. Käynnissä onkin ostajien markkinat, kun tarjontaa on paljon, mutta kysyntää ainakin toistaiseksi varsin vähän.

Liigassa pelasi viime kaudella nippu mielenkiintoisia ja viihdyttäviä pelaajia, jotka ovat vielä vapailla markkinoilla. Nämä seuraavat pelaajat olisi kuitenkin erittäin hienoa nähdä vielä sarjassa ensi kaudella.

Libor Sulak

26-vuotias Sulak tuli hieman yllättäen kesken viime kauden KooKoon riveihin. Tshekkinuorukainen nousi heti sarjan parhaiden puolustajien joukkoon.

Kyseessä on todella kokonaisvaltainen pelaaja, joka tekee täysin poikkeuksellisia ratkaisuja kentällä. Tällaiset pelaajat kääntävät kamppailuja joukkueensa eduksi omilla henkilökohtaisilla ratkaisuillaan.

Sulakille riittänee kysyntää, mutta olisi hienoa nähdä viihdyttävä tshekki vielä Liigassa. 

Juha-Pekka Haataja

Mitä olisi Liiga ilman Haatajaa? Kysymys on hyvä ja aiheellinen. Teräsukko on pelannut Liigassa kaudesta 2001-02 lähtien lähes koko ajan: ulkomailla pelattuja otteluita on vain 62.

Ikää on mittarissa 37 vuotta, mutta viime kaudella Kärppä-kasvatin luistin liikkui paremmin kuin aikoihin. Laituri takoi 59 matsissa 50 pinnaa ja oli KooKoon sensaatiomaisen kauden kantavia voimia.

Mikäli harjoittelu maistuu entiseen tapaan kesällä, niin Haataja olisi varmasti erittäin pätevä pelimies vielä ensi kaudella Liigassa. Toivottavasti paikka vielä aukenee.

Juhamatti Aaltonen

Kansantaiteilija Aaltonen on kaudesta toiseen yksi viihdyttävimmistä pelaajista Liigassa. Koskaan ei tiedä mitä kaukalossa tapahtuu, kun Aaltonen hyppää askiin. Tulos voi olla mitä tahansa jäätävistä soolomaaleista surffailuun selkä suorana.

Aaltonen avasi viime kauden Pelicansissa, jossa rooli oli aiempaa monipuolisempi. Loppukaudella Kärppiin siirtyneen hyökkääjän saldo viime kaudella oli 60 matsia ja 44 pinnaa, mikä on edelleen mainio osoitus 35-vuotiaan iskukyvystä. 

Aaltosen kaltaisia pelaajia ei ole koskaan liikaa. Hän on sellainen pelaaja, jonka näkemisestä yleisö maksaa mielellään.

Ilari Filppula

2010-luvun Raimo Helminen, ainakin mitä lättysyöttöihin tulee. Filppulalla on käsittämätön pelisilmä ja poikkeuksellinen kyky löytää vastustajan puolustuksesta aukkoja varsinkin ylivoimalla. 

Filppula ei ole enää erityisen nopea eikä puolustus ole ollut miehen vahvuus koskaan, mutta 38-vuotias sentteri olisi varmasti sopivassa roolissa erittäin käyttökelpoinen pelaaja vielä. 

Valtteri Kemiläinen

Kemiläinen jahtasi viime kaudella jopa puolustajien piste-ennätystä, mutta loukkaantuminen vesitti haaveet sen saavuttamisesta. 42 matsin saldona oli kuitenkin hienot 35 pinnaa.

Kemiläinen oli todella tärkeä palanen Tapparan ylivoimaa ja näin laadukkaita pelaajia ei Liigassa ole koskaan liikaa. Seuraava osoite on todennäköisesti ulkomailla, vaikka Kemiläinen olisi toki todella hienoa nähdä vielä Liigassa. 

61 Shares