6 Shares

Futispelaajien arvot liikkuvat todella suurissa summissa ja sama pätee myös nuoriin pelaajiin. (Kuva: AOP)

Nyt otetaan suurennuslasin 18-vuotiaat ja tätä nuoremmat pelaajat. Listalle on siis mahdollista päästä niin kauan kunnes pelaaja täyttää 19 vuotta.

Monilla listan pelaajista on jo sopimus suurseuraan, kun taas toiset ovat vielä kasvamassa korkoa astetta pienemmissä jengeissä. Yhdeksän pelaajaa on eurooppalaisessa seurassa. Vain Gabriel Veron pelaa maanosan ulkopuolella kotimaassaan Brasiliassa.

Listan piikkipaikalla on Rennaisin 17-vuotias huippulupaus Eduardo Camavinga. Hän on seuran oma kasvatti ja hänestä tuli 16-vuotiaana seurahistorian nuorin ammattilaissopimuksen tehnyt pelaaja. 

Camavinga debytoi edustusjoukkueessa 16 vuoden ja 4 kuukauden ikäisenä – seurahistorian nuorimpana. Keskikenttäpelaaja on pelannut edustusjoukkueessa jo lähes 40 ottelua. Varsinkin Dortmund ja Real Madrid ovat huippulupauksen kintereillä.

Toisena on Barcan oma huippulupaus Ansu Fati. Laituri debytoi Barcan riveissä elokuussa seurahistorian toiseksi nuorimpana pelaajana 16 vuoden iässä. Elokuun viimeisenä päivänä syntyi uran avausmaali La Ligassa kaikkien aikojen nuorimpana Barcan pelaajana. Yhteensä La Liga -matseja on alla 16, joissa maaleja on kertynyt neljä.

Kolmantena on Unitedin täysin oma kasvatti Mason Greenwood. Hän debytoi edustusjoukkueessa jo viime kaudella, mutta vastuu jäi vähäiseksi. Kuluvalla kaudella hyökkääjä on pelannut 22 matsia, joissa hän on iskenyt viisi osumaa.

TOP 10: Arvokkaimmat alle 18-vuotiaat pelaajat

10. Ryan Cherki (16v), Olympique Lyon: 18 miljoonaa euroa

9. João Pedro (18v), Watford: 18 miljoonaa euroa

8. Bukayo Saka (18v), Arsenal: 20 miljoonaa euroa

7. Mohamed Ihattaren (18v), PSV Eindhoven: 20 miljoonaa euroa

6. Gabriel Veron (17v), Sociedade Esportiva Palmeiras: 22,5 miljoonaa euroa

5. Reinier (18v), Real Madrid: 22,5 miljoonaa euroa

4. Gabriel Martinelli (18v), Arsenal: 25 miljoonaa euroa

3. Mason Greenwood (18v), Manchester United: 29 miljoonaa euroa

2. Ansu Fati (17v), Barcelona: 36 miljoonaa euroa

1. Eduardo Camavinga (17v), Stade Rennais FC: 37,5 miljoonaa euroa

Lähde: Transfermarkt

6 Shares