4 Shares

NHL-kauden jatkoa odotellessa Pelimies listaa sarjasta viisi tähtipelaajaa, joiden nimet eivät kerro paljoakaan suurelle yleisölle. Etenkin Suomessa näiden pelaajien kyvyt ovat jääneet tavallisilta kiekkofaneilta pimentoon. (Kuva: TT)

TOP 5: NHL:n tuntemattomat tähdet

5. Sean Couturier, Philadelphia Flyers

Pohjois-Amerikassa Couturierin arvostus on korkealla, mutta Suomessa hänen todellinen tasonsa on jäänyt pimentoon. Hänen tiedetään olevan Philadelphia Flyersin tähtipelaajia, mutta monikaan ei tajua sentterin olevan koko sarjan parhaimpia kahden suunnan hyökkääjiä. Kahdella edellisellä kaudella mies on takonut 76 tehopistettä per runkosarja, ja tällä kaudella hän viimeisteli 69 ottelussa tehot 22+37=59. Couturier oli runkosarjassa joukkueensa hyökkääjien jääaikakuningas ja paras aloittaja. Lisäksi hänen teholukemansa (+21) ja corsi-prosenttinsa (56,1) olivat Flyersin parhaat. Tällä kaudella hän on yksi vahvimmista suosikeista parhaalle kahden suunnan hyökkääjälle annettavan Selke Trophyn voittajaksi.

4. J.T. Miller, Vancouver Canucks

Miller on Couturierin tavoin tuttu nimi monille kiekkofaneille, mutta rehellisyyden nimissä monikaan ei tiedä tästä 27-vuotiaasta hyökkääjästä paljoakaan. Miller on esittänyt NHL:ssä hyviä otteita jo muutaman vuoden ajan, ja hän on aina välillä väläytellyt todellista huippupotentiaaliaan, joka on tullut kunnolla esiin vasta tällä kaudella. Miller siirtyi viime kesänä Tampa Bay Lightningista Vancouver Canucksiin, ja se oli miehelle lottovoitto. Kanadassa hänestä tuli kärkiroolin pelaaja, ja Miller tykittikin runkosarjassa upeat 72 tehopistettä (27+45) 69 ottelussa. Miller oli jopa tehokkaampi kuin ruotsalaissensaatio Elias Pettersson, mikä kertoo jenkkilaiturin kaudesta paljon.

3. Tony DeAngelo, New York Rangers

NHL:n puolustajien pistepörssin kolmen kärjen tuntevat kaikki, sillä ykkössijat miehittävät John Carlson, Victor Hedman ja Roman Josi. Nelossijalla oleva Tony DeAngelo ei kuitenkaan aiheuta kovin isoja ajatuksia kiekkofaneissa, vaikka syytä olisi. Ne, jotka ovat seuranneet tiiviisti Kaapo Kakkoa, eivät ole voineet välttyä tämän Rangers-puolustajan huippuotteilta, mutta jos Kakon seuraaminen on jäänyt vähemmälle, lienee DeAngelokin melko tuntematon tapaus. Taitava jenkkipakki on vasta 24-vuotias pelaaja, mutta hän on jo sarjan ylintä eliittiä omalla pelipaikallaan. Tällä kaudella hän tehtaili runkosarjassa 68 ottelussa 15 maalia ja 53 tehopistettä, mikä on käsittämättömän kova suoritus. Tavalliselta kiekkotallaajalta tämä on kuitenkin mennyt ohi.

2. Bryan Rust, Pittsburgh Penguins

NHL:n tuntemattomin tähtihyökkääjä saattaa olla Penguinsin Bryan Rust, joka on ainakin Suomessa hyvin pieni nimi. Yksi isoimmista syistä siihen on tietenkin Sidney Crosby, joka vie yleensä kaiken huomion Pittsburghissa. Rust on kuitenkin ansainnut selvästi enemmän huomiota, sillä jenkkilaiturin kausi on ollut huikea: 55 ottelussa syntyi 27 maalia ja 56 tehopistettä. Tahti enteili 40 maalin ja yli 80 tehopisteen kautta. Tällaisiin tehoihin eivät yllä kuin huippuluokan pelaajat, vaikka monesti Pittsburghissa tiettyjen pelaajien onnistumisia selitelläänkin tasokkailla ketjukavereilla.

1. Jaccob Slavin, Carolina Hurricanes

Kuinka moni kiekkofani tuntee nimen Jaccob Slavin? Moni, varmastikin. Kuinka moni tietää hänen olevan sarjan parhaimpia puolustajia? Harvat, todennäköisesti. Carolinan jenkkipakki on täydellinen puolustaja, joka hoitaa oman pään erinomaisesti ja loistaa myös hyökkäyspäässä. Slavin mielletään helposti puolustavaksi puolustajaksi, mutta siitä huolimatta hän takoi tällä kaudella runkosarjassa 68 ottelussa tehot 6+30=36. Teholukema +30, blokattuja laukauksia 107, kiekonriistoja 81, corsi-lukema 55,4 %. Tilastot eivät valehtele. Slavin on totaalisen aliarvostettu puolustaja, ja etenkään Suomessa miehen tasoa ei ymmärretä.

4 Shares