2 Shares

Bayern München varmisti tiistaina seurahistorian 30. mestaruutensa. Tämä tarkoitti jälleen yhtä täplää lisää David Alaban jäätävään ansioluetteloon.

Alaba siirtyi Bayerniin kotimaastaan Itävallasta 16-vuotiaana kesällä 2008. Ensimmäiset kaudet menivät junioreissa ja laitapuolustaja pelasi reservijoukkueessa sekä lainalla Hoffenheimissa, kunnes teki läpimurron Bayernissa kaudella 2011-12. 

Alaba pelasi edellisellä sesongilla muutaman matsin edustusjoukkueessa, joiden myötä tilille napsahti ensimmäinen Bundesliiga-mestaruus kaudella 2009-10.

Läpimurron jälkeen menestystä on tullut valtavasti. Bayern on voittanut kahdeksan mestaruutta putkeen ja Alaba on ollut tärkeä palanen saksalaisten menestyskulkua.

Alaba täyttää pian 28 vuotta. Hänellä on kuitenkin tilillään hurjat yhdeksän sarjamestaruutta. Lisäksi hän on ollut voittamassa Mestarien liigaa kevällä 2013 sekä neljää Saksan Cupia.

Melkoinen CV näin nuoreksi pelaajaksi. Huhut ovat vieneet itävaltalaista pois Bayernista, mikä ei olisi järin suuri yllätys, sillä hän on voittanut seurassa jo kaiken mahdollisen. Yhtenä vaihtoehtona on pyörinyt PSG, jolloin mestaruustahti ei liiemmin kärsisi.

Toki, Bayern on onnistunut pitämään avainpelaajansa seurassa poikkeuksellisen hyvin, joten ei olisi yllätys, mikäli Alaban mestaruussade jatkuisi nykyisessä osoitteessakin. Hänellä on nykyistä diiliään vielä vuosi jäljellä.

David Alaban CV

  • 9 x Bundesliigan mestaruus
  • 1 x Mestarien liigan voitto
  • 4 x DFB-pokal
  • 2 x DFL-Supercup
  • 1 x UEFA Supercup
  • 1 x FIFA Club World Cup
2 Shares