14 Shares

Manchester City peittosi Arsenalin selvin 3–0-lukemin keskiviikkoillan huippuottelussa. (Kuva: TT)

Tapahtumien polttopisteessä oli mielipiteitä jakava Arsenal-toppari David Luiz.

Kokenut brassipuolustaja on erinomainen pelinavaaja ja parhaimmillaan mainio katkoja. Vastapainoksi nähdään karmaisevia arviointivirheitä, jotka maksavat maaleja omaan reppuun.

Näytteitä jälkimmäisestä nähtiin Etihadilla. Luiz vaihdettiin kentälle 24. minuutilla jalkansa loukanneen Pablo Marin tilalle. Ensimmäisen jakson lopussa Luiz epäonnistui syötönkatkossa ja Raheem Sterling kiitti lahjasta vieden Cityn 1–0-johtoon.

Toisen jakson alussa Luiz arvioi tilanteen pahasti väärin, päästi Riyad Mahrezin pujahtamaan etupuoleltaan karkuun ja repi algerialaisen nurin rankkarin ja punaisen kortin arvoisesti. Kevin De Bruyne toimitti pallon pilkulta verkon perukoille.

Toisin sanoen Luiz ehti 25 minuutin urakkansa aikana avittaa Cityn kahden maalin karkumatkalle ja jätti joukkueensa vajaalle. Brassitoppari teki samalla kyseenalaisen hattutempun ensimmäisenä Valioliiga-pelaajan sitten Carl Jenkinsonin elokuussa 2015. Hän lensi suihkuun, aiheutti rankkarin ja vastustajan maalin.

Luizilla on ollut Tykkipaidassa hyvätkin hetkensä, mutta kammottavia virheitä on sattunut liian paljon. Chelseasta viime kesänä Arsenaliin vaihtanut toppari on aiheuttanut neljä rankkaria vastustajalle ja hänen virheensä ovat johtaneet neljään maaliin. Aiheutettujen rangaistuspotkujen määrässä Luiz sivuaa sarjan ennätystä.

Yhteensä Luizin edesottamukset ovat maksaneet pohjoislontoolaisille kahdeksan maalia. Kokenut toppari johtaa kyseenalaista tilastoa ylivoimaisesti, sillä kakkospaikkaa jakaa useampi pelaaja neljällä maaliin johtaneella virheellä.

Luizin itsensä kannalta karmaiseva iltapuhde tuli äärimmäisen ikävään saumaan. 33-vuotiaan puolustajan 1+1-vuotinen sopimus päättyy kesäkuun lopussa. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, ettei Arsenal olisi jatkamassa Luizin 125 000 punnan viikko- ja 6,5 miljoonan punnan vuosiansiot maksavaa sopimusta.

Arsenal pelaa vielä kolme ottelua kesäkuussa, joista Luiz missaa varmuudella ensimmäisen pelikiellon takia. Etihadin “horror show’n” jälkeen ei näytä järin todennäköiseltä, että Mikel Arteta antaisi vielä luottoa brassille.

Epätodennäköistä on myös se, että Arsenal jatkaisi Luizin sopimusta. Tarkasti roolitetussa ja organisoidussa alakerrassa Luiz on erinomainen. Esimerkiksi Chelsean viimeisimmällä mestaruuskaudella, 2016-17 Luiz oli Antonio Conten ryhmän tärkeimpiä palasia.

Arsenalin puolustus on kuitenkin ollut jo niin monta vuotta tuuliajolla, että Luizin heikko puolustuspelin lukutaito ja sitä seuraava virheherkkyys tulevat karusti esiin.

Luiz nostaa Arsenalin viidenneksi kovinta palkkaa.

14 Shares