0 Shares

NHL-seura Buffalo Sabres järjesti alkuviikosta melkoisen show’n, kun seura antoi peräti 22 henkilölle potkut. Kaikki potkitut kuuluivat Sabresin urheilupuolen toimihenkilöihin. (Kuva: TT)

Sabres on kuulunut jo vuosien ajan NHL:n pohjasakkaan, ja se onkin viimeksi pelannut pudotuspeleissä yhdeksän vuotta sitten. Tällä kaudella Sabres oli yksi seitsemästä seurasta, jonka kausi päättyi ennneikaisesti maaliskuussa koronavirustilanteen takia.

Ei olekaan ihme, että Sabresin omistajat Terry ja Kim Pegula halusivat tuulettaa organisaatiota isolla kädellä. He totesivat potkuaallon yhteydessä, että Sabres-fanit ansaitsevat parempaa. Aika näyttää, muuttuuko mikään.

Julkisuudessa on puitu Sabresin GM-vaihtoa, mutta todellisuudessa taustalla tapahtui paljon muutakin. Sabres teki muutoksia näillä kaikilla osa-alueilla:

GM-osasto

Suurin muutos tapahtui GM-osastolla, josta sai lähteä kaikki kolme työntekijää. GM Jason Botterill ehti työskennellä seurassa kolme kautta, mutta hän ei onnistunut kääntämään Sabresin kelkkaa. Hänen tilalleen palkattiin ex-NHL-pelaaja Kevyn Adams, joka on ollut seuran palkkalistoilla jo kymmenen vuoden ajan.

Botterillin lisäksi lähtöpassit saivat apulais-GM:t Randy Sexton ja Steve Greeley.

Pelaajatarkkailu

Eniten lähtijöitä oli pelaajatarkkailuosastolla, josta potkittiin yhteensä 13 henkilöä. Potkut saivat muun muassa varausikäisiä pelaajia tarkkaileva pääskoutti Ryan Jankowski ja hänen oikea kätensä Jeff Crisp.

Heidän lisäkseen seurasta poistui 10 varausikäisiä pelaajia tarkkailevaa skouttia ja yksi ammattilaisia tarkkaileva skoutti. Suomalaisskoutti Teemu Numminen sai sentään pitää työpaikkansa.

Kehitysvalmennus

Sabres päätti uusia myös valmennusryhmäänsä. Etenkin nuorten pelaajien kehityksestä vastaavat valmentajat joutuivat tulilinjalle, sillä seura potki kolme kehitysvalmentajaa. Yksi heistä toimi myös loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksesta vastaavana valmentajana.

AHL-valmennus

Viimeisimpänä ovea näytettiin Sabresin AHL-seuran Rochester Americansin valmennukselle, joka menee kokonaan uuteen uskoon. Lähtöpassit saivat pääluotsi Chris Taylor ja apuvalmentajat Gord Dineen ja Toby Petersen. Myös seuran GM vaihtuu, sillä Sabresin apulais-GM Sexton toimi Sabresin AHL-seuran GM:nä.

Lähde: TSN

0 Shares