11 Shares

NHL-kauden tulokaskisa on ollut tasokas ja myös yllättävä. (Kuva: TT)

Muutamat yksilöt pelasivat huippuluokan tulokaskaudet, ja NHL:n parhaalle tulokkaalle annettavasta Calder Trophysta mittelee tällä hetkellä kaksi nimeä.

Tulokkaiden pistepörssissä on nähty isoja yllätyksiä, mutta myös pettymyksiä. Pelimies listasi tämän kauden runkosarjan suurimmat tulokasonnistujat ja -pettymykset.

Neljä suurinta onnistujaa:

Cale Makar, Colorado Avalanche

Avalanchen taitava puolustaja oli ennen kautta suurimpia ennakkosuosikkeja Calderin voittajaksi, ja nyt hän on selkeä ennakkosuosikki. Makar on tykittänyt 57 ottelussa upeat 12 maalia ja 50 tehopistettä, jolla hän on Avalanchen toiseksi paras pistemies ja koko NHL:n puolustajien pistepörssin seitsemäs. NHL:n kaikista puolustajista ainoastaan Roman Josi ja John Carlson ovat pelanneet paremmalla pistekeskiarvolla.

Quinn Hughes, Vancouver Canucks

Hughes on tehnyt tehot 8+45=53, mutta hän on pelannut 11 ottelua enemmän kuin Makar. Hän on pelannut kuitenkin huiman kauden, ja vaikka kaikki odottivat häneltä isoja tekoja, ei kukaan odottanut näin kovaa kautta. Hughes on NHL:n puolustajien pistepörssin viidentenä, ja se on mieletön temppu. Hughes on ainoa nimi, joka haastaa Makaria tulokaskisassa.

Adam Fox, New York Rangers

Myös Rangersin tulokaspuolustaja Fox on pelannut vahvan kauden. Jonain toisena vuotena hän taistelisi parhaan tulokkaan palkinnosta, mutta tällä kaudella taso on liian kova. Fox on tehnyt 70 ottelussa tehot 8+34=42, joka on tulokaspuolustajalle todella kova lukema.

Dominik Kubalik, Chicago Blackhawks

Parhaan tulokashyökkääjän tittelistä käydään kovaa vääntöä, mutta tshekkitaituri Kubalik lienee kaikista kovin, vaikka Buffalo Sabresin Victor Olofsson pelasikin erinomaisen kauden. Kubalik on tehnyt 68 ottelussa upeat 30 täysosumaa ja pisteitäkin on syntynyt 46, jolla irtoaa tulokkaiden pistepörssin kolmossija. Tehopisteet eivät päätä huimaa, mutta maalimäärä on todella komea. Varsinkin kun odotukset olivat melko maltilliset.

Neljä suurinta pettymystä:

Kaapo Kakko, New York Rangers

Isoin odotuksin NHL:ään lähtenyt Kakko oli monien papereissa suosikki Calderin voittajaksi, mutta suomalainen jäi lopulta kauas kärjestä. Kakko on saanut mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, mutta läpimurto kärkikenttiin ei ole onnistunut. Kakko teki runkosarjassa 66 ottelussa tehot 10+13=23, joka on 19-vuotiaalta pelaajalta kova temppu, mutta odotuksissa oli hieman tykimpi kausi.

Jack Hughes, New Jersey Devils

Kakon ja Makarin lisäksi Calder-kisan suosikkeihin kuului myös Hughes, joka on jäänyt täysin isoveljensä Quinnin varjoon. Hughes on saanut Kakon tavoin isoja näytön paikkoja, mutta urotekojen aika on vasta tulevaisuudessa. Hughes pelasi runkosarjassa 61 ottelua ja saalisti tehot 7+14=21.

Taro Hirose, Detroit Red Wings

Tulokkaiden joukossa ei ole yleensä kovin isoja pettymyksiä, koska pelaajan nousu NHL:ään ja etenkin parrasvaloihin riippuu niin monesta tekijästä. Lieviä pettymyksiä löytyy kuitenkin aina. Yksi tällainen on kiekkotaituri Hirose, joka siirtyi viime kauden lopulla yliopistojäiltä Red Wingsiin. Hyökkääjä Hirose ehti pelata Detroit-nutussa 10 ottelua ja saalistaa tehot 1+6=7, miksi odotukset kasvoivat tälle kaudelle. Hirose ei ollut kuitenkaan valmis isoon rooliin NHL:ssä, ja hän pelasikin runkosarjassa vain 26 ottelua tehoin 2+5=7. AHL:ssä tilille tuli 35 ottelua.

Maxime Comtois, Anaheim Ducks

Comtois’n odotettiin nousevan Ducksin vakiomiehistöön, sillä 21-vuotias hyökkääjä oli tehnyt upeaa jälkeä junioreissa ja päässyt myös väläyttämään NHL:ssä. Comtois debytoi Ducksissa kauden 2018-19 loppupuolella, jolloin hän sai tililleen 10 ottelua tehoin 2+5=7. Tehoilu ei kuitenkaan jatkunut enää tällä kaudella, kun hän pelasi vain 29 runkosarjaottelua NHL:ssä ja teki tehot 5+6=11. AHL-otteluita kertyi tilille 31.

11 Shares