63 Shares

Viime kaudeksi Suomeen palannut Jesse Puljujärvi on yhä ilman sopimusta. (Kuva: AOP)

Puljujärvi vietti vuodet 2016-2019 NHL:ssä Edmonton Oilersissa, mutta läpimurto taalajäillä ei onnistunut. Siksi hyökkääjä palasi viime kaudeksi Liigaan, jossa hän oli sarjan valovoimaisimpia tähtiä. Ensi kauden osoite on kuitenkin yhä epäselvä.

Pelimies listasi todennäköisimmät sarjat ja seurat, joissa Puljujärvi saattaa viilettää ensi kaudella:

Liiga

Jatko Suomessa ja Kärpissä alkaa näyttää todennäköisimmältä. Uuden NHL-kauden alku saattaa venyä pitkälle, miksi Eurooppaan jääminen on hyvä vaihtoehto. Suomessa ainoa ja oikea vaihtoehto olisi Kärpät, sillä tuttu valmennus osaa varmasti viedä Puljujärveä pelaajana eteenpäin. Edmonton Journal -lehden toimittaja Kurt Levins paljasti viime viikonloppuna, että uusi sopimus Kärppien kanssa saattaa syntyä lähiaikoina. Sopimuksessa lienee mukana NHL-optio, jonka avulla hän saisi lähteä rapakon taakse kesken kaudenkin.

NHL

NHL on toiseksi todennäköisin vaihtoehto, mutta se ei näytä toistaiseksi kovin realistiselta. Puljujärvi haluaa siirron pois Edmonton Oilersista, joka yhä omistaa suomalaisen pelaajaoikeudet. Oilers haluaa oikeuksista kovan hinnan, miksi pääsy toiseen organisaatioon on hankalaa. Oilersiin paluuta ei voi kuitenkaan täysin tyrmätä, joten ehkä Puljujärvi nähdään taas ensi kaudella Edmontonissa? Kausi voi alkaa Kärpissä, mutta päättyä ison veden takana.

KHL

Euroopan muut sarjat eivät ole erityisen todennäköisiä vaihtoehtoja, mutta niitäkään ei voi unohtaa. Jos Puljujärvi ei halua palata Edmontoniin ja Oilers ei saa kaupattua miehen pelaajaoikeuksia, voi Puljujärvi miettiä ensi kaudeksi maailman toiseksi kovinta sarjaa eli KHL:ää. Siellä pelaaminen takaisi ison liksan, mutta myös Liigaa kovempia otteluita, joiden avulla kehittyminen voisi olla rajumpaa. Monien KHL-seurojen ulkomaalaiskiintiöt ovat jo täynnä, mutta joillain on yhä tilaa. Laiturin pelaajaoikeudet kuuluvat Torpedo Nizhni Novgorodille, joka ei tule saamaan suomalaista, miksi seura kaupittelee hänen pelaajaoikeuksia vajaan 400 000 euron hintalapulla. Asiasta uutisoi venäläissivusto Championat.

Jos osoitteeksi valikoituu KHL, lienee todennäköisin vaihtoehto Jokerit, sillä ex-kärppäluotsi Lauri Marjamäki ottaisi hänet mielellään ryhmäänsä mukaan. Jokereilla ei ole varsinaista tarvetta, mutta tämän tason pelaaja varmasti kiinnostaa. Ongelmaksi voi muodostua pelaajaoikeuksien hankinta, miksi muillakin KHL-seuroilla saattaa olla mahdollisuutensa. Esimerkiksi Barys Nur-Sultanilla ja Moskovan Dynamolla olisi kokoonpanossa tilaa sekä myös paljon maksukykyä.

SHL

Ruotsin SHL:ssä riittää taatusti kiinnostusta, ja Puljujärvi varmasti kuuntelee länsinaapuristakin tulevat tarjoukset, sillä onhan kyseessä Liigaa kovempi sarja. Jos Puljujärvi haluaa Liigaa kovempaan sarjaan, paluu Oilersiin ei kiinnosta eivätkä miehen NHL- ja KHL-pelaajaoikeudet mene kaupan, tällöin SHL on ykkösvaihtoehto. Esimerkiksi Luulaja on suosinut suomalaisia, ja se olisi varmasti kiinnostunut maksamaan Puljujärvelle isoa rahaa. Skellefteå AIK on myös yksi menestyvä organisaatio, jolla on historiaa taitavien suomalaispelaajien kanssa. Lisäksi seuralla on runsaasti maksukykyä. Yksi hyvä vaihtoehto olisi myös Euroopan parhaimpiin organisaatioihin kuuluva Frölunda, sillä Edmonton Oilersin pelaajatarkkailija Joakim Holmilla on vahvat suhteet göteborgilaisseuraan. Hänen kauttaan siirto onnistuisi vaivattomasti. Taloudellisesti vahva Frölunda tekee huimaa työtä nuorten kehityksen eteen, joten seura sopisi täydellisesti Puljujärvelle.

63 Shares