13 Shares

Jääkiekkoammattilainen ja sijoitusharrastaja. (Kuva: TT)

Aleksander Barkovista tuli kasvattajaseuransa kolmanneksi suurin osakas, kun hän osti varsin merkittävän kymmenen prosentin osuuden Tamhockey Oy:sta. Toisen polven Tappara-kiekkoilija aloitti uransa sinioransseissa jo neljävuotiaana, ja nyt käynnissä on jo seitsemäs NHL-kausi. Tappara toimi sympaattiselle sentterille varmasti oivana ponnahduslautana.

Tapparasta siivut on myös entisellä NHL-vahti Markus Mattssonilla ja tietysti myös arvon herra toimitusjohtajalla Mikko Leinosella, joka niin ikään piipahti NHL:ssä. Muillakin nykyisillä tai entisillä kiekkoilijoilla on osuuksia entisistä Suomen seuroistaan. Tällaisiakin osuuksia lätkänpelaajat omistavat Liiga-seuroista:

Tuukka Rask ja Risto Jalo (Ilves)

Tuukka Rask lähti Ilveksen osaomistajaksi vuonna 2017 ja osti vanhan seuransa osakkeista selkeästi yli kymmenen pinnaa. Konkarimaalivahdilla tuskin on pikkurahasta puutetta: tämä osuus maksoi IS:n arvion mukaan jotakin 100 ja 200 tuhannen välissä. Myös ex-pelaaja Risto Jalo on pitkään ollut Tupsukorvissa osaomistajana ja häärinyt toimiston puolella. Pienemmät siivunsa on toki myös Raimo Helmisellä ja Jyrki Lumpeella.

Juha-Pekka Hytönen, Jarkko Immonen, Tuomas Pihlman ja Harri Pesonen (JYP)

Myös JYPin omistajapohjaan kuuluu tuttuja nimiä. Tämä kiekkoilijanelikko omistaa HIP Invest Oy:n, joka puolestaan omistaa kuudesosan JYPistä, tai tarkemmin sanottuna Evellsport Oy:stä.

Teemu Hartikainen ja Kimmo Timonen (KalPa)

Sami Kapanen oli pitkään KalPan enemmistöomistaja, joka teki hartiavoimin töitä kuopiolaisen kiekkoilun aseman petraantumiseksi vuosituhannen vaihteesta asti. Tänä keväänä hän katsoi työnsä tulleen tehdyksi ja myi Savonmaan Puolesta Oy:n osakkeet eteenpäin. Nykyisin suurin omistaja on niin ikään kiekkomies Teemu “Härski” Hartikainen, joka on KalPa-kasvatti ja kiekkoilee nykyään KHL:ssä, mutta on ilmoittanut lopettavansa nykyisessä seurassa.

Pasi Nurminen (Pelicans)

Pasi Nurminen toimi pitkään Pelicansin valmennustehtävissä, mutta jättäytyi viime syksynä niistä hommista pois niin vaivihkaa kuin mahdollista. Syyksi hän antoi liekin hiipumisen. Toivottavasti se ei ole ihan kokonaan sammunut, sillä osakkeista pääomistajalla on yhä omistuksessaan yli 70 %.

Jussi Markkanen (SaiPa)

Maalivahti Jussi Markkanenkaan ei ole tyytynyt omistajaksi hänelle läheisessä seurassa Saimaan Pallossa. Hän on nimittäin myös toimitusjohtaja. Omistus seurasta on 20 % tuntumassa.

Saku ja Mikko Koivu, Miikka Kiprusoff ja Sami Salo (TPS)

Jos se omistajien nimekkyydestä olisi kiinni, TPS:llä menisi Liigan puolella paljon paremmin. Nämäkin NHL-pelaajat nimittäin omistavat osuuksia kasvattajaseurastaan, tosin ne ovat kooltaan vaatimattomia.

13 Shares