7 Shares

30 vuoden jälkeen Liverpool on taas Englannin mestari! (Kuva: AOP)

Sieltä se vihdoin tuli, Valioliiga-mestaruus Liverpooliin! Ei ehkä maailman hekumallisimmalla tavalla, mutta itse asiahan on äärimmäisen kaunis. Sen kunniaksi tässä Liverpoolin ennätyksellisen mestaruuskauden parhaat palat sekä poimintoja niistä saavutuksista, joita on vielä saavutettavissa, jos vaan nälkää riittää.

Done

Nopein mestaruuden varmistaminen (kautta jäljellä seitsemän kierrosta)
Manchesterin joukkueet United (2000-01) ja City (2017-18) ovat pystyneet sinetöimään kannun viisi kierrosta ennen kauden loppua, mutta kukaan ei ole vielä pystynyt samaan kuin Liverpool: jo seitsemän kierrosta etuajassa mestaruus on saletti.

Voittoputki (18, jaettu ennätys)
Liverpool nappasi hämmästyttävät 18 voittoa putkeen Valioliigassa. Se on ennätys, mutta Pool joutuu jakohommiin Manchester Cityn kanssa, joka onnistui samassa pari kautta takaperin. Puuttuva 19. matsi meni pipariksi Watfordin voittaessa karkauspäivänä peräti 3-0.

Isoin sarjajohto (25)
Liverpool johtaa tällä hetkellä Manchester Cityä mestaruuden varmistavalla erolla, 23 pisteellä. Aikaisemmin johto on ollut peräti 25 sarjapistettä ja se on kaikkien aikojen ennätys!

Paras kauden aloitus (61 pistettä 21 ensimmäisestä ottelusta)
21 ensimmäistä ottelua voi kuulostaa vähän tarkoituksenmukaisesti valitulta otannalta, ja sitä se varmasti onkin, mutta yhtä kaikki: mikään joukkue Euroopan viidessä suuressa futissarjassa ei ole kyennyt keräämään yhtä paljon pojoja tässä ajassa kuin Pool.

Eniten peräkkäisiä kotivoittoja (23)
Ennätys in the making. Poolilla on kasassa jo 23 peräkkäistä kotivoittoa ja putki sen kuin jatkuu. Viimeksi pistemenetys kotona tuli tammikuussa 2019, kun matsi Leicesterin kanssa päättyi tasan.

To-do

Eniten pisteitä kauden aikana
Manchester City pitää hallussaan ennätyspistemäärää, joka on pyöreät sata. Niin kaunis luku kuin se onkin, eiköhän ole aika laittaa ennätys uusiksi. Kaikki loput pelit voittamalla pisteitä kertyisi 107, mutta sinne on vielä matkaa, sillä ihan helppo otteluohjelma ei ole luvassa.

Eniten voittoja kauden aikana
City nappasi 32 voittoa sekä kaudella 2017-18 että 2018-19. Liverpoolilla on samaan matkaa neljän pelin verran.

Suurin voittomarginaali
City voitti mestaruuden 19 pisteen erolla seuraavaan kaudella 2017-18. Tällä hetkellä Pool on aikataulussa tuon piste-eron rikkomiseen, mutta kuten sanottu, luvassa on vielä kovia pelejä muun muassa Cityä ja Chelseaa vastaan.

Onnea, koko Suomen Pool!

7 Shares