3 Shares

Veikkausliiga käynnistyy tänään. Tässä todella tiivistetysti alkavan kauden voimasuhteet. (Kuva: AOP)

Laitoimme joukkueet rankingiin lyhyiden perusteluiden saattelemana. HJK on tällä kertaa poikkeuksellisen iso mestarisuosikki.

1. HJK

Käsittämättömän suuri ennakkosuosikki. Mikä tahansa muu kuin mestaruus olisi farssi. Tällä materiaalilla penkin takana pitäisi olla melkoinen velho, jotta mestaruutta ei tulisi. Mestaruus pitäisi olla selvillä jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua.

2. SJK

Jalkeilla on potentiaalinen nippu ja puikoissa mestarivalmentaja Jani Honkavaara. SJK:ta on povailtu ennakoissa yllättävän alas sarjataulukossa, mutta täältä löytyy luottoa. Hyvät avainpelaajat ja osaava valmennus on usein mainio kombo.

3. Honka

Laadukas joukkue ja hyvä valmennus. Honka tulee kamppailemaan jälleen mitaleista. Ei suuria heikkouksia ellei luokatonta “kotistadionia” voi sellaiseksi laskea.

4. KuPS

Mestaruuskrapula iskee. Joukkue on elänyt mestaruuden jälkeen eikä tosi tv:stäkään tuntunut löytyvän kunnollisia vahvistuksia. Päävalmentaja niin ikään iso kysymysmerkki.

5. FC Inter

Filip Valencic ja Mika Ojala jättävät valtavat aukot. Jose Riveiro on kuitenkin velho ja pitää Interin kärkikahinoissa mukana.

6. Ilves

Jarkko Wiss on saanut hilattua Ilveksen kärkisijoille aikaisempina kausina, mutta nyt bensa loppuu aikaisemmin. Pelkkä Lauri Ala-Myllymäki ei riitä.

7. HIFK

Kiinalaista rahaa on laitettu haisemaan urakalla ja HIFK:lla on jalkeilla yllättävän hintava nippu. Viime kauden yllättäjä ei pysty kuitenkaan venymään kuuden kärkeen, vaikka joukkueessa on muutamia todella laadukkaita pelaajia.

8. Haka

Teemu Tainion pirteä ryhmä väläytteli jo Cupissa ja sama jatkuu Veikkausliigassa. Vaaraa putoamisesta ei ole. Eero Markkanen tekee tuhojaan. 

9. FC Lahti

Ei vaan riitä korkeammalle. Ei nyt sarjan heikoin materiaali. Vahid Hambo tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava. Kuhnurit ei kuitenkaan ole putoamisvaarassa.

10. IFK Mariehamn

Muutamia erittäin mielenkiintoisia pelaajia. Akseli Pelvas oli loistava hankinta, mikäli konkari vaan kestää ehjänä. Klubi-ikoni tulee tekemään sarjapaikkaan vaadittavat osumat elleivät loukkaantumiset sotke menoa.

11. TPS

Sarjanousija on todella vaikean paikan edessä. On vaikeaa keksiä asioita, mitkä puoltaisivat TPS:aa verrattuna muihin joukkueisiin. Vaikea sesonki luvassa.

12. RoPS

Sekoilu Wato Kuaten kanssa kertonee paljon. Nyt RoPS on nuoren joukkueen kanssa niin tukalassa tilanteessa, että edes Aleksandr Kokon osumat eivät tule pelastamaan rovaniemeläisiä.

3 Shares