1 Shares

David Beckham ja kumppanit saivat tyytyä pieneen ammattilaisuriensa alussa.

Beckham, Ryan Giggs ja Paul Scholes sekä kumppanit kuuluivat legendaariseen class of 92:een eli aivan poikkeuksellisiin hyviin United-kasvatteihin, jotka nousivat huipulle samalla.

90-luvun alussa asiat olivat toisin. Vaikka kyseessä oli huippulupauksia, niin he joutuivat tekemään todella lujaa töitä. Tästä piti huolta muutamaa vuotta aiemmin Unitedin käskijänä aloittanut Sir Alex Ferguson.

Asiasta on puhunut Keith Gillespie, entinen Unitedin akatemiatähti. Ferguson oli vaatinut, että tähtijunnutkin aloittavat matalalla palkalla.

– Me saimme 46,75 puntaa (viikossa) ensimmäisen vuoden pelaajina. Meistä oli hienoa, kun sai voittobonuksen A-joukkueelle, koska voitosta sai neljä puntaa ja tasapelistä kaksi, Gillespie avasi.

– Vaikka teimme ensimmäiset ammattilaissopimuksemme – Beckham, Scholes, Nicky Butt, Gary Neville – ensimmäisen vuoden sopimuksemme oli 230 puntaa viikossa.

– Olimme kaikki tehneet debyyttimme ykkösjoukkueessa ja olimme joukkueessa mukana, mutta hänen mielestään piti päästä seuraavalle tasolle ennen kuin alkaisi tienaamaan isoja rahoja. Se sai jalat pysymään maassa.

Se ilmeisesti kannatti. Esimerkiksi Beckham on yksi kaikkien aikojen rikkaimmista urheilijoista. Kyllä sitä varten kannatti pelata kausi vähän pienemmällä liksalla. 

Lähde: Sportbible

1 Shares