9 Shares

Bournemouth ja Tottenham väänsivät eilen 102 minuuttia 48 sekuntia. (Kuva: TT)

“Jalkapallo on yksinkertainen peli. 22 miestä jahtaa palloa 90 minuutin ajan, ja lopussa Saksa voittaa”, sanoi Gary Lineker kuuluisasti. Se ei useinkaan ole totta, ainakaan Valioliigassa.

Bournemouth ja Tottenham pelasivat eilen lähes 103 minuuttia, millä mennään varsin korkeille kärkisijoille pisimpien Valioliiga-otteluiden tilastossa. Ainakin Arsenalin ja West Hamin välinen ottelu oli vielä muutamia sekunteja pidempi tammikuussa 2013.

Myös Liverpoolin ja Arsenalin ottelu kesti yli 102 minuuttia ja 30 sekuntia 2011. Tuossa 1-1 päättyneessä matsissahan molemmat joukkueet tekivät vielä pilkusta maalin pitkän lisäajan aikana – eilen ei lisäajalla maaleja nähty, vaikka aikaa oli.

Oikeastaan outoa, ettei suurempia loukkaantumisia tule enempää. Nehän nämä pitkät lisäajat pitkälti aiheuttavat. Joitakin minuutteja pidempi peli on kuitenkin vielä pientä.

Cardiffissa pelattiin vuosi sitten 169 tuntia, eli viikko ja yksi tunti, putkeen. Pelaajat saivat jokaista tuntia kohden viiden minuutin tauon. “Jokainen on itkenyt jossain vaiheessa. Paljon kyyneliä ja tunteenpurkauksia”, yksi pelaaja kommentoi. “Peli” näytti luonnollisesti karmealta.

Asia oli kuitenkin hyvä, sillä rahaa kerättiin syövän vastaiselle Kicking Off Against Cancer -liikkeelle. Pitkällä pelillä mentiin myös Guinnessin ennätysten kirjaan.

Katsoin BBC:n videota aiheesta, ja jäin vain miettimään, paljonko matsi päättyi. Eiköhän tuhannen maalin raja ole rikottu helposti.

Tagit valioliiga
9 Shares