0 Shares

Vuosi 2020 on ollut Teemu Pukille ja Norwichille todella synkkä, mutta se ei saa himmentää suomalaisen kauden saavutuksia. (Kuva: AOP)

Pukki avasi Valioliigassa kauden todella väkevästi: kolmen matsin jälkeen kasassa oli peräti viisi osumaa, vaikka vastassa oli ollut Liverpool ja Chelsea. Huippuvire sai jatkoa joulukuussa, kun suomalainen iski neljään peliin kolme maalia. 

Pukki on iskenyt näissä seitsemässä pelissä kahdeksan maalia. Lopuissa 27 matsissa täysosumia on kertynyt vain kolme.

Tammikuussa onnistumisia tuli vielä kahdessa peräkkäisessä matsissa. Nämä ovat kotkalaisen toistaiseksi viimeiset täysosumat. Huuhkajien ykköstykki on pelannut 11 matsia ilman maaleja.

Paljon on toki johtunut Norwichin karmaisevan huonosta vireestä, mikä sai putoamisen varmistumaan hyvissä ajoin ennen kauden loppua. Koronatauon jälkeen joukkue on pelannut kuusi matsia. Kaikista on tuloksena tappiot maalierolla 1-15.

Vaikea siinä on yhden suomalaishyökkääjän takoa onnistumisia, kun koko joukkue on ollut pääosin kaukana Valioliigan tasosta. Pukilla on toistaiseksi kasassa 11 osumaa, mikä on mukava määrä maailman kovimpaan futissarjaan. Se oikeuttaa maalipörssissä sijalle 17. Taakse jää liuta aika kovia nimiä: nopeasti mainittuna esimerkiksi Manchester Cityn Riyad Mahrez, Arsenalin Alexandre Lacazette sekä Liverpoolin Roberto Firmino.

Suomalaisen maalimäärä asettuu oikeaan kontekstiin vasta kun sitä vertaillaan Norwcihin sisäiseen maalipörssiin. Pukki on siis viimeistellyt 11 täysosumaa. Norwichin toiseksi paras maalintekijä on kuusi kaappia tykittänyt Todd Cantwell. Kukaan muu joukkueesta ei ole tehnyt yli yhtä osumaa. 

Pukki on myös suorittanut sarjataulukon häntäpään joukkueen pelaajaksi harvinaisen hyvin. Pukki on paras maalintekijä sarjataulukon viimeisestä kahdeksasta joukkueesta.

Norwich on ollut todella heikko joukkue ja putoaminen on vähintään ansaittu. Heikosti sujunut vuosi 2020 ei kuitenkaan laske henkilökohtaisella tasolla Pukin saavutuksia lainkaan.

On todella mielenkiintoista nähdä, mitä suomalainen tekee seuraavalla kaudella. Diili Norwiichin kanssa jatkuu, mutta kyselyjä tulee varmasti eurooppalaisista pääsarjoista. Vaikka Pukki on 30-vuotiaana elämänsä kunnossa, niin vuosia aivan terävimmällä huipulla ei ole enää kauheasti jäljellä.

0 Shares