0 Shares

Mikä joukkue on viimeistellyt eniten maaleja Valioliigasta, La Liigasta ja Serie A:sta? Kyllä, Atalanta. Gian Piero Gasperinin valmentama ryhmä on ollut tälläkin kaudella todella kovassa iskussa. (Kuva: AOP)

Atalanta on suorittanut Gasperinin alaisuudessa tasaisen varmasti vuodesta 2016 lähtien, kun manageri hyppäsi joukkueen puikkoihin. Joukkue on ollut tasaisesti terävimmän kärjen takana.

Viime kaudella Atalanta ylsi kolmanneksi ja nappasi paikan Mestarien liigaan.Tämä oli 112-vuotiaan seuran korkein sijoitus sarjataulukossa koskaan ja ensimmäinen kerta myös Mestarien liigassa.

Eikä Atalanta lähtenyt Mestarien liigaankaan vain osallistumaan. Se nappasi jatkopaikan C-lohkosta Manchester Cityn jälkeen lohkokakkosena. Pudotuspelien avauskierroksella vastaan asettui Valencia. Atalanta hyökkäsi jatkoon yhteismaalein 8-4. Puolivälierissä vastaan asettuu PSG.

Serie A:ssa joukkue on toisena. Ottelun vähemmän pelannut Juventus on kuuden pisteen päässä, kun Atalantalla on jäljellä viisi matsia.

Atalanta on tullut tunnetuksi hyökkäysvoittoisesta futiksestaan. Se onkin takonut Serie A:ssa 93 maalia, mikä on esimerkiksi 26 kaappia enemmän kuin Juventuksella. Maalimäärä on isoin La Liigan, Serie A:n ja Valioliigan joukkueista, mikä korostaa saavutusta.

Atalantalla onkin ollut onnistujia laajalla rintamalla: peräti viisi pelaajaa on tehnyt vähintään yhdeksän maalia. Heistä kolme on jopa sarjan maalipörssin kymmenen kärjessä: Luis Muriel (17 maalia), Duvan Zapata (16 maalia) ja Josip Ilicic (15 maalia).

Atalanta on hieno osoitus siitä, että budjetin ei tarvitse olla maailman suurin, niin hyökkäävällä futiksella vai tosissaan haastaa isompia joukkueita ja kamppailla jopa mestaruudesta.

0 Shares