0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa on tällä kertaa vuorossa Sport. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on ennen harjoituskauden alkamista. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

KooKoo

Kärpät

Lukko

Pelicans

SaiPa

Ei uskoisi, että kaikista Liigan joukkueista Vaasan Sportilla on yksi parhaimmista tilanteista kokoonpanonsa suhteen. Niin se vain on. Joukkue on käytännössä valmis ensi kauteen.

Maalivahti- ja puolustusosastolla ei ole minkäänlaista tarvetta, sillä sisään ovat tulleet muun muassa maalivahti Rasmus Reijola sekä pakit Marcin Kolusz, Aleksi Mäkelä ja Stuart Percy. Hyökkäyspääkin on mukavalla mallilla.

Jos kuitenkin rahaa riittää, Sport voi vielä tehdä täsmähankintoja. Aina myös täytyy muistaa, että loukkaantumiset ja ulkomaalaispelaajien floppaus voivat muuttaa tilanteen nopeasti. Siksi myös Sportissa täytyy pitää katse pelaajamarkkinoilla.

Kolme pelaajatyyppiä, joita Sportissa tarvitaan:

Kakkossentteri

Sportin ykkössentteriksi on kaavailtu Niclas Luceniusta, jonka potentiaali on korkealla. Mutta jos hän ei veny parhaimpaansa, on vaasalaisten sentteriosaston kiekollinen osaaminen heikolla mallilla. Tällä hetkellä kakkoskentän keskelle on tyrkyllä Turo Asplund, joka olisi täydellinen valinta kolmoskentän keskushyökkääjäksi. Niinpä Sport voisi etsiä taitavaa kakkossentteriä, joka antaisi tulitukea Luceniukselle. Kyseessä pitäisi olla suhteellisen halpa pelaaja, joten katse lienee olla ulkomailla. Suomalaisista yksi potentiaalinen nimi on Topi Nättinen, mutta hänkin saattaa osoittautua liian kalliiksi pelaajaksi Sportille.

Kokenut puolustaja

Sportin alakerran tilanne on hyvä, sillä kokoonpanosta löytyy kaksi kelvollista maalivahtia ja 10 puolustajaa. On lähes varmaa, ettei Sport hanki ennen kautta lisää pelaajia alakertaansa. Ainoa vaihtoehto on, että tryoutilla oleva puolalaispakki Kolusz osoittautuu turistiksi, milloin vaasalaiset voisivat etsiä hänelle korvaajaa. Tämä korvaaja saisi olla monipuolinen ja kokenut pelaaja. Ulkomaalaisista esiin voisi nostaa Brett Carsonin, jonka ura on ollut jyrkässä laskussa, joten hänen hintalappunsa on pieni. Potentiaalia on kuitenkin edelleen paljon, jos mies on vain terveenä. Suomalaisista esiin voisi nostaa Juuso Pullin nimen.

Potentiaalinen ja halpa hyökkääjä

Ryhmään voi aina lisätä myös potentiaalia, sillä joukkueenrakennusta täytyy miettiä pitemmällä tähtäimellä. Jos eteen tulee halpa, nuori ja potentiaalinen pelaaja, on Sportinkin syytä olla hereillä. Esimerkiksi Mestiksessä loistaneet Janne Seppänen ja Jarkko Harjula ovat yhä vapaalla jalalla.

0 Shares