0 Shares

TPS kasaa vähintäänkin mielenkiintoista joukkuetta. Turkulaiset julkaisivat maanantaina jälleen yhden erittäin erikoisen pelaajahankinnan. (Kuva: AOP)

TPS:n viime kausi oli täydellinen farssi. Käytännössä mitään ei olisi voinut tehdä huonommin.

Odotukset joukkuetta kohtaan olivat suuret ensi kautta ajatellen: onnistuisiko TPS nousemaan resurssien oikeuttamalle tasolle? Joka tapauksessa odotuksissa oli iso kasvojenpuhdistus.

Kovat odotukset sai ensimmäisen kolauksen, kun turkulaiset julkistivat uuden päävalmentajansa: Raimo Helminen yhden vuoden sopparilla. 

Melkoinen ässä hihasta. Kaikki kunnia Raipelle pelaajana, mutta päävalmentajana hän ei ole onnistunut käytännössä missään. Apuvalmentajana Ilves-legenda on toiminut muun muassa Jokereissa kolmen kauden ajan, mutta päävalmentajana on ollut haastavampaa.

Mites käy TPS:ssa, joka on jo valmiiksi todella sekaisin ja jossa olisi tarvetta selvästi isommalle remontille? Vähän kuin Kari Jalonen HIFK:ssa, kun menestysvalmentaja nosti organisaation vaatimustasoa. Projektista muistona on mestaruusviiri katossa. 

TPS on roudannut Turkuun jo kahdeksan ulkomaalaista, joista juuri kukaan ei vaikuta ennakkoon takuuvarmalta osumalta.

Andrei Karejev on mielenkiintoinen nimi tolppien väliin ja hän voi hyvinkin onnistua erinomaisesti.

Sen sijaan puolustukseen Tomi Kallion komppania on naarannut kolme käytännössä identtistä pelaajaa: Oliver Bohmin, Alen Bibicin ja Johan Ivarssonin

Mikä järki hankkia kolme käytännössä täysin samanlaista ulkomaalaisvahvistusta? Triosta jokainen on todella kookas eikä juhli pisteillä. 25-vuotias Ivarsson on kolmikosta nuorin, joten järin isoja kehitysaskeleita on enää turha odottaa. Ivarsson teki viime kaudella 43 matsissa tehot 0+7, Bohm 51 pelissä 1+4 sekä Bibic 21 ottelussa 0+3. 

Myös hyökkäyspään hankinnat ovat kummallisia. Ruslan Iskhakov sekä Timur Ibragimov ovat toki potentiaalisia, mutta veli-venäläiset ovat täydellisiä kysymysmerkkejä – eivätkä pelaajien taustat anna odottaa aivan liikoja.

Josh Kestner sekä Austin Ortega ovat sen sijaan hieman perinteisempiä hakuja SM-liigaan ja onnistuminen on täydellistä arpapeliä. Kovia tehoja farmin farmissa toki. Ortegalla on sentään näyttöjä jo Euroopastakin. 

TPS on roudannut läjän ulkomaalaisia arpoja Aurajoen rannalle. Tässäkö on TPS:n pelastus ja kasvojen pesun arkkitehdit, jolla tyhjyyttään ammottavat Gatorade Centerin lehterit saadaan täyteen? Mitä kosketuspintaa fanit saavat joukkueeseen, joka on täynnä täysin tuntemattomia pelaajia, jotka eivät herätä ennakkoon mitään mielenkiintoa?

TPS:n onnistuminen olisi äärimmäisen iso yllätys. Ennemmin kannattaisi laittaa rahat viime kauden kaltaiselle tarinalle. 

Tagit liiga TPS
0 Shares