0 Shares

Kokoonpanoanalyysi-juttusarjassa on tällä kertaa vuorossa Tappara. Juttusarjassa pohditaan, millaisia pelaajatarpeita Liiga-joukkueilla on harjoituskauden pyörähtäessä kohta käyntiin. (Kuva: AOP)

Aiemmat analyysit:

HIFK

HPK

Ilves

Jukurit

JYP

KalPa

KooKoo

Kärpät

Lukko

Pelicans

SaiPa

Sport

Tappara voi lähteä levollisin mielin kauteen, sillä joukkueen kokoonpano on jo vahva. Sillä ei ole mikään kiire vahvistaa joukkuetta tällä hetkellä, sillä miehistössä on laatua neljään kentälliseen.

Niko Ojamäen, Jere Karjalaisen, Veli-Matti Vittasmäen ja Tyler Morleyn kaltaisten pelaajien lähdöt tuntuvat, mutta tilalle on tullut kovaa tekijää. Joukkueeseen ovat liittyneet muun muassa Michael Spacek, Blake Parlett, Michal Moravcik, Jiri Smejkal ja Jukka Peltola. Tärkeintä on kuitenkin se, että jatkuvuutta löytyy.

Vaikka tilanne on hyvä, tulee Tappara katsomaan pelaajamarkkinoita tarkasti. Joukkueen ainoa tavoite on voittaa mestaruus, ja sen takia kirvesrinnat saattavat vielä vahvistua.

Kolme pelaajatyyppiä, joita Tapparassa tarvitaan:

Kiekollinen puolustaja

Tapparassa on pieni tarve top 4 -puolustajalle, joka toisi etenkin kiekollista osaamista. Teemu Suhonen, Parlett ja Moravcik muodostavat laadukkaan kolmikon kärkeen, mutta yksi, mieluiten rightilta ampuva, viivapelote tekisi poikaa. Etenkin silloin, jos ruotsalainen Eric Norin ei täytä odotuksia. Jatkosopimukseen pääseminen Valtteri Kemiläisen kanssa ratkaisisi ongelman, mutta taituri katsonee ulkomaan tarjouksia vielä tovin. Jos rahaa riittää, markkinoilla olisi tarjolla monia kovan luokan ulkomaalaispakkeja. Leftiltä ampuvista kiekkovirtuooseista vapaina ovat muun muassa Teemu Eronen, Mathew Maione ja Maksim Matushkin. Apua voi löytyä myös Pohjois-Amerikasta, sillä useat farmipelaajat ovat suuntaamassa syksyksi Eurooppaan uuden NHL-kauden alun venyessä pitkälle talveen. Tyrkyllä olisi muun muassa Olli Juolevin ja Teemu Kivihalmeen kaltaista pelimiestä.

Rotaatiopuolustaja

Tapparan pakistoon voisi hankkia lisää myös syvyyttä, sillä joukkueessa on tällä hetkellä vasta kahdeksan Liiga-mitat täyttävää puolustajaa, ja yksi heistä (Norin) on toistaiseksi tryoutilla. Kaiken lisäksi Parlett on loukkaantuneena, ja hän palaa vasta loppusyksystä. Niinpä alakertaan pitäisi löytää ainakin yksi varma oman pään pelaaja, joka hoitaisi tonttinsa kolmospakkiparissa. Esiin voisi nostaa ainakin Janne Jalasvaaran nimen. Jalasvaara olisi enemmän kuin rotaatiopuolustaja, mutta hänen hankintansa toisi kaivattua kilpailua kolmospakkipariin.

Petri Kontiola

Petri Kontiola ei ole pelaajatyyppi, mutta hänet voidaan nostaa esiin yksittäisenä nimenä, sillä entinen leijonataituri saattaa haluta palata Tampereelle. Jos Kontiola suostuu pelaamaan “alipalkkaisena”, Tapparan on syytä kiinnittää mies, vaikka sentterisosastolla ei olekaan tarvetta. Kontiola olisi Tapparassa ykkössentteri, ja hän toisi valmennukselle vaihtoehtoja, sillä esimerkiksi Spacek ja Smejkal voivat pelata laidassa.

0 Shares