0 Shares

Antonio Valencian tarina on todella inspiroiva. (Kuva: AOP)

Valencian nuoruus ei nimittäin ollut mitään ruusuilla tanssimista hienossa akatemiassa. Oikeastaan Valencian elämä oli todella kaukana siitä. Hän nimittäin vietti nuoruutensa keräilemällä pulloja kahden veljensä kanssa. Lisäksi Valencia auttoi äitiään myymään juomia paikallisella futisstadionilla.

Elämä oli muutenkin varsin vaatimatonta. Valencia harrasti futista paljain jaloin kotinsa lähistöllä. Perheeseen kuului vanhempien lisäksi viisi veljeä sekä sisko. 

Käänne tapahtui kuitenkin 11-vuotiaana. Valencia scoutattiin pelaamasta läheisellä kentällä ja hänet napattiin paikalliseen joukkueeseen. Hän pelasi neljä vuotta vanhempia vastaan, mutta loisti silti. Varsinkin Valencian johtamistaitoja kehuttiin.

16-vuotiaana hänelle tuli mahdollisuus lähtee suurseura El Nacionaliin. Hän ei kertonut siirrosta isälleen, koska epäili tämän aikovan estää siirron.

Äiti ja vanhempi veli kuitenkin tiesivät tulevasta ja he maksoivat kahdeksan tunnin bussimatkan. Valencialle maksettiin 60 dollaria kuukaudessa pelaamisesta. Valencia sai myös tuolloin ensimmäistä kertaa uudet Adidaksen kengät, joita pelaaja jaksoi hämmästellä. 

Uhraukset kannattivat. Valencia pelasi Euroopassa huiman uran, jonka kruununa oli 10 vuotta Manchester Unitedissa 2009-19. Tuona aikana hän voitti muun muassa kahdesti Valioliigan sekä kertaalleen Eurooppa liigan. Valencia on toiminut Unitedin sekä maajoukkueen kapteenia.

Vuonna 2019 hän palasi kotimaahansa Ecuadoriin L.D.U. Quiton riveihin. 

Lähde: Sportbible

0 Shares