0 Shares

NHL:n jatkopelit ovat käynnistyneet ryminällä ja matseja nopeall syötöllä jatkuvasti joka päivä. Suomalaiset ovat avanneet jatkopelit todella väkevästi. (Kuva: AOP)

Tässä toistaiseksi viisi parasta suomalaista. Varsinkin puolustajien edustus on erinomainen, sillä listalla on vain yksi hyökkääjä.

5. Joonas Korpisalo, Columbus Blue Jackets

Korpisalo nollasi käytännössä yksin Toronton avausmatsissa. Toisessa kohtaamisessa suomalainen venyi hurjiin torjuntoihin, mutta ilman tehtyä maalia on vaikea voittaa. Korpisalon taakse upposi kaksi kiekko. Toistaiseksi saldona torjuntaprosentti 97,0 sekä 1,02 päästettyä maalia ottelua kohden.

4. Sami Vatanen, Carolina Hurricanes

Vatasen taival uudessa seurassa on alkanut väkevästi. Suomalainen istuu joukkueeseen hyvin ja hän onkin saanut paljon vastuuta: peliaikaa on irronnut keskimäärin lähes 20 minuuttia iltaa kohden. Vatman on saalistanut myös kolme syöttöpistettä yhtä monessa matsissa.

3. Miro Heiskanen, Dallas Stars

Heiskanen ja Dallas pelaavat muita konferenssin kärkijoukkueita vastaan eikä vaaraa putoamisesta ole vielä. Suomalainen avasi jatkopelit kevyesti kolmella syöttöpinnalla ja reilun 23 minuutin peliajalla Las Vegasia vastaan. Heiskanen on hurjassa iskussa tällä hetkellä. 

2. Olli Määttä, Chicago Blackhawks

Kuka olisi uskonut, että kaksi suomalaisnimeä miehittää puolustajien pistepörssin kärkisijat tässä vaiheessa? Vatanen on kakkonen ja Olli Määttä piikkipaikalla, kun kolmen matsin saldona on 2+2. Vastuuta on tullut maltillisesti, mutta Määttä on ollut äärimmäisen tehokas ja päässyt pisteille jokaisessa matsissa. Peliaikaa on tosin tullut parhaimmillaan vain 17 minuuttia.

1. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Piikkipaikalla ei voi olla kukaan muu kuin Sebastian Aho. Suomalaisten ykkösnimi on tällä hetkellä aivan käsittämättömässä iskussa ja lähetti Rangersin käytännössä yksin kesälomille. Aho saalisti kolmessa matissa tehot 3+5 ja johtaa jatkopelien pistepörssiä. Suomalaissentterin highlightit ovat räjäyttäneet sosiaalisen median. Tehotilastokin on komeasti viisi pykälää plussalla. 

Tagit NHL
0 Shares