0 Shares

Xavi Simons debytoi hiljattain PSG:n edustusjoukkeessa. (Kuva: AOP)

Simons siirtyi Pariisiin Barcelonasta, jonka mainekkaaseen akatemiaan hän liittyi vuonna 2010. Siellä hän nousi maailman parhaiden nuorten pelaajien joukkoon.

Barcelonassa oltiin toivekkaita hollantilaisen suhteen, mutta tiet erkanivat vuosi sitten. Simons debytoi hiljattain PSG:n edustusjoukkueessa harjoitusmatsissa.

Mutta kuka tämä 17-vuotias kikkarapää oikein on? Tässä 10 faktaa hänestä.

1. Isä oli jalkapalloilija

Simonsin isä Regillio oli jalkapalloilija, joka pelasi Fortuna Sittardissa, NAC Bredassa ja Den Haagissa. Vuodesta 2005 lähtien hän on toiminut valmentajana.

2. Miljoonia Instagram-seuraajia

Simonsilla oli jo 13-vuotiaana 300 000 seuraajaa Instagramissa, koska jo tuolloin hänen potentiaali oli tiedossa. Nykyisin Instagramissa häntä seuraa käsittämättömät 2,4 miljoonaa ihmistä.

3. Nimetty Xavin mukaan

Simonsin isä on Barcelonan kannattaja ja poika saikin nimensä seuralegenda Xavin mukaan. Xavi oli tosin pelannut vasta viisi kautta edustusjoukkueessa, kun Simons syntyi.

4. Xavi on Simonsin idoli

Omena ei ole kauas puusta pudonnut: Xavi on myös Simonsin lempipelaaja. Myös Neymar kuuluu nuorukaisen suosikkeihin.

5. Chelsea ja Real Madrid halusivat hänet

Kun Simons oli 12-vuotias, niin Chelsea ja Real Madrid yrittivät houkutella pelaajaa riveihinsä. 

6. Nostaa syötöt maalin tekemisen edelle

Simons on myöntänyt, että nauttii enemmän syöttelystä kuin maalien tekemisestä.

7. Dominoi on nuorten Ballon d’Oria

SImons on napannut parhaan nuoren pelaajan tittelin peräti neljästi. 

8. Nuorten joukkueet jyräsivät

Simons oli osa Barcelonan akatemiajoukkuetta, joka voitti kaikki 25 ottelua kaudella 2016-17. Joukkue teki 164 maalia ja päästi vain 14. Simons sai arvokkaimman pelaajan palkinnon tuolla kaudella.

9. Mino Raiolan tallissa

Mino Raiola on kenties futismaailman merkittävin agentti, jonka vaikutusvaltaisten siipien alla on toinen toistaan suurempia futistähtiä. Myös Simons kuuluu Raiolan talliin.

10. Tienannut jo paljon rahaa

Simons on kuulunut jo pidemmän aikaan muun muassa Niken sponsoripelaajien joukkoon. Hän onkin tehnyt nuoresta iästään huolimatta jo paljon rahaa. PSG maksaa nuorukaiselle miljoonan vuodessa, mikä tekee hieman alle 20 000 euroa viikossa. Barcelona ei tähän taipunut, sillä se oli se oli seuran käytäntöjen vastaista. 

Lähde: Sportbible

0 Shares