0 Shares

Europelien karsinnat ovat käsillä ja kaikille suomalaisille löytyi vastustajat. Tälläkään kertaa onnetar ei ollut suomalaisten puolella. (Kuva: AOP)

Ensimmäisenä vastustajan sai KuPS, joka osallistuu Mestarien liigan karsintoihin. Kuopiolaisille oli neljä vaihtoehtoa vastustajaksi, muun muassa joukkue Liettuasta. Arpa osui norjalaiseen Moldeen. 

Molde on 13 matsin jälkeen kovassa Norjan liigassa toisena. UEFA:n rankingissa se on sijalla 95 heti skotlantilaisen Rangersin jälkeen. Vertailun vuoksi esimerkiksi Valioliigassa pelaavat Wolverhampton, Burnley, Everton, Southampton ja West Ham ovat peräkkäisillä sijoilla 85-89.Vastaavasti Bundesliigajoukkueet Hoffenheim ja Hertha Berlin ovat sijoilla 97-98. HJK löytyy sijalta 164.

KuPS pelaa ottelunsa ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona.

Arpaonni ei suosinut Eurooppa-liigan puolellakaan.

Suomalaisten ottelut

27.8. klo 20:00 Budapest Honved FC – FC Inter

27.8. klo 20:00 Shamrock Rovers – Ilves

27.8. klo 20:00 AGF Århus – FC Honka

Inter matkustaa Budapestiin, jossa on vastassa Unkarin kauden 2016-17 mestari Honved. Tämän kauden jälkeen joukkue on ollut aina tasokkaan sarjan kärkiviisikossa.

Shamrock on sen sijaan kuulunut Irlannin kärkijoukkueisiin jo pitkään. Viime kaudella joukkue sijoittui toiseksi. Seitsemän kierroksen jälkeen Shamrock on nyt pääsarjassa piikkipaikalla, kun joukkue on voittanut kaikki matsinsa maalierolla 20-6.

Honka matkaa vastaavasti Tanskaan, jossa on vastassa päättyneen kauden kolmonen Århus. Sesonki oli joukkueelta nappisuoritus: aiemmilla kausilla joukkueella on sujunut paljon vaatimattomammin.

Suomalaisilla on edessä tiukat paikat. Koronatilanteesta johtuva pienentynyt kotietu tosin kelpaa suomalaisille tässä vaiheessa. Lisäksi otteluparit ovat vain yhden ottelun mittaisia, joka antaa pienen sauman yllätyksille. 

Kaikesta huolimatta jokainen suomalaisjoukkue lähtee altavastaajana omaan otteluunsa. Ilveksellä pitäisi olla saumat haastaa Shamrock, mutta tamperelaiset ovat esiintyneet vaisusti Veikkausliigassa ja varsinkin aiemmin vahvuutena olleen puolustuksen kanssa on ollut tekemistä. Myös Interillä on saumansa, varsinkin kun joukkueen iskukyky on hyvä. 

Jos edes yksi suomalaisjoukkue pääsee jatkoon, niin se olisi jo erittäin positiivinen yllätys. Jopa jokainen maali on plussaa.

0 Shares