0 Shares

Liigasta on nähty viime kauden jälkeen reilusti siirtoja ulkomaille. Kotimaassa pelipaikat ovat vähissä, joten virtaus rajojen ulkopuolelle on ollut kova. (Kuva: AOP)

Monet pelaajat ovat päätyneet yllättäviin osoitteisiin. Tässä viisi erikoisinta siirtoa ulkomaille.

5. Jens Olsson, Frölunda

Jens Olssonin agentti on melkoinen taikuri. Ruotsalaisen kausi TPS:n paidassa oli surkea, mutta siitä huolimatta agentti taikoi hänelle diilin Frölundaan. Käsittämättömän kova suoritus, sillä Olsson pelasi Turussa 29 matsia tehoin 0+3. Tehotilaston lukema oli järjettömästi 20 astetta pakkasella.

4. Fehervarin nelikko

Unkarilaisen Fehervar AV19:n riveihin on jostain syystä todella kova imu Liigasta. Viime kauden pelureista sinne ovat tehneet diilin jo Janos Hari, Paul Geiger sekä viimeisimpänä Toni Kähkönen. Lisäksi viime kaudella Pelicansin maalivahtivalmentajana toiminut Arttu Lipsanen siirtyi Unkariin. Fehervar pelaa kansainvälistä, nykyään nimeä IceHL (entinen EBEL) tottelevaa sarjaa ja seuraan on vuodesta toiseen kova imu Suomesta. 

3. Mikko Nuutinen, HKM Zvolen

Slovakia ei ole se perinteisin sarja, minne Suomesta siirrytään. Varsinkin kun Nuutinen oli jo tasonsa osoittanut Liigassa: hän nakutti neljällä edellisellä kaudella mainot pisteet: 26, 28, 30 ja 25. Luulisi, että 29-vuotiaalle kiekkoilijalle olisi löytynyt ottajia perinteisimmistä kiekkosarjoistakin. 

2. Valtteri Hotakainen, Saale Bulls Halle

Suomesta ja Liigasta siirtyy paljon pelaajia Saksaan. Harva heistä tosin siirtyy Saksan kolmannelle tasolle kuten Hotakainen. Yli 200 matsia Liigassa pelannut hyökkääjä ei kuulunut pelipaikkansa eliittiin sarjassa, mutta Saksan kolmosdivariin siirtyminen oli siitä huolimatta todella erikoinen ratkaisu.

1. Teemu Rautiainen, GK Küsnacht Lions

Rautiainen osoitti olevansa erinomainen pelimies, mistä kertoo kolmen viime kauden aikana Ilvekselle taotut 111 tehopistettä. 28-vuotias hyökkääjä on pelimies parhaassa iässä, joten vaihtoehtoja on ollut varmasti runsaasti pöydällä. Rautiainen päätyi kuitenkin valitsemaan Sveitsin toiseksi korkeimman sarjatason. Erittäin yllättävää, että näin pätevä pelaaja ei pelaa minkään maan pääsarjassa. 

Tagit liiga
0 Shares