0 Shares

Porilaiset ovat hieman yllättäen astuneet valonkeilaan NHL:n pudotuspeleissä. (Kuva: AOP)

Montreal on ollut toistaiseksi yksi pudotuspelien suurimpia yllättäjiä. Se kaatoi avauskierroksella Pittsburghin otteluvoitoin 3-1, vaikka Canadiens oli iso altavastaaja ottelupariin. 

Varsinaisten pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Philadelphia Flyers, joka on yksi suurimmista suosikeista Stanley Cupin suhteen. Avausosa meni Flyersille 2-1, mutta Canadiens osoitti jo sisukkuuttaan. 

Toisessa osassa nähtiinkin melkoinen mylläkkä. Hieman yllättäen Canadiensin toimesta: Montreal takoi taululle tylyt lukemat 5-0 ja tasoitti sarjan. 

Mikä vielä yllättävämpää: voiton arkkitehtinä toimivat porilaiset. Jesperi Kotkaniemi kuritti Flyersiä kahdella kaapilla ja Joel Armia antoi tukea yhdellä osumalla.

Porilaiset kurittamassa yhtä Stanley Cupin voittajasuosikkia. Tätä ei olisi ihan hetki uskonut näkevänsä.

Kotkaniemi on ollut hurjassa iskussa pudotuspeleissä. Porilainen on takonut kuudessa matsissa peräti neljä täysosumaa. Esimerkiksi runkosarjan 36 pelissä maaleja kertyi kuusi.

Myös Canadiensin kolmas suomalainen Artturi Lehkonen on ollut iskussa pudotuspeleissä: kasassa on tehot 1+2.

Canadiensillä ei pitänyt olla mahdollisuuksia Penguinsia vastaan. Sillä ei pitänyt olla mahdollisuutta Flyersia vastaan. Mihin tämä joukkue voikaan vielä venyä?

Tagit NHL
0 Shares