0 Shares

Barcelona on laittanut haisemaan siirtomarkkinoilla, mutta se ei näy viheriöllä. (Kuva: TT)

Päättynyt kausi oli Barcalle katastrofi: se jäi tyhjin käsin. Vielä ennen koronataukoa tilanne näytti kohtalaiselta ja joukkue johti La Ligaa sekä oli hyvissä asetelmissa Mestarien liigassa. Se jäi kuitenkin tyhjin käsin ja kausi päättyi todelliseen farssiin: Real Madrid vei La Liigan ja Bayern München rökitti espanjalaiset Mestarien liigassa lukemin 8-2.

Barcassa onkin iso kriisi päällä. Joukkue on esiintynyt todella aneemisesti ja ollut jo pitkään lähes täysin Lionel Messin varassa. 

Nyt seurassa pyyhkäisee varmasti iso luuta. Päävalmentaja Quique Setienin potkut ovat varmasti selviö ja johtoportaassa varmasti monen penkki tutisee.  

Myös pelaajien suhteen tapahtunee muutoksia. Onkin erikoista, miten heikosti Barca on pelannut, sillä joukkue on laittanut läjäpäin rahaa uusiin pelaajiin.

Viimeisen viiden vuoden aikana Barcelona onkin tuutannut reilut 900 miljoonaa 16 kalleimpaan pelaajaan. Tähän kun lisätään muut hankinnat, niin lähennellään jo miljardia. Lista ja pelaajiin käytetty raha näyttääkin naurettavalta, koska fyrkkaa on palanut niin käsittämättömän paljon.

Barcelonan 16 kalleinta hankintaa 2015-20 (luvut miljoonia euroja)

Philippe Coutinho: 145
Ousmane Dembele: 138
Antoine Griezmann: 120
Frenkie de Jong: 75
Miralem Pjanic: 60
Malcom: 41
Paulinho: 40
Andre Gomes: 37
Clement Lenglet: 35,9
Nelson Semedo: 35,7
Arda Turan: 34
Arthur: 31
Trincao: 31
Paco Alcacer: 30
Neto: 26
Samuel Umtiti: 25

Philippe Coutinho, Ousmane Dembele ja Antoine Griezmann maksoivat Barcelonalle yli 400 miljoonaa. Coutinho pelasi kuluvan kauden lainalla Bayernissa ja hän rokottikin Barcelonaa kahdella osumalla Mestarien liigassa. Dembele pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien yhdeksässä matsissa ja teki yhden maalin. Griezmannille matseja kertyi 48 ja osumia yhteensä. Sarjapeleissä näistä tuli 9. 

Jos edes nämä kolme kärkihankintaa olisivat onnistuneet paremmin, niin Barcelonalla ei olisi mitään hätää. Syyllinen konttaamiseen löytyykin vain ja ainoastaan peilistä.

0 Shares