0 Shares

Barcelona kärsi yhden historiansa nöyryyttävimmistä tappioista Bayern Münchenille. Trendi on ollut jatkuva jo useamman vuoden. (Kuva: AOP)

Barcan leirissä tuskin osattiin edes pahimmissakaan painajaisissa pelätä, että minkälainen alamäki Mestarien liigan suhteen alkaa kesän 2015 jälkeen. Tuolloin Barca voitti turnauksen finaalissa Juventuksen maalein 3-1. 

Tämän jälkeen Barcelonan tie Mestarien liigassa on päättynyt aina tylysti. 

2015-16 Barca putosi puolivälierässä Atleticon käsittelyssä. Barca vei avausosan nimiinsä 2-1, mutta Tico kuittasi jälkimmäisen pelin lukemin 2-0.

2016-17 puolivälierä. Juventus takoi avauspelissä lukemat 3-0 ja jälkimmäinen päättyi maalittomaan pistejakoon. 

2017-18 tie nousi jälleen pystyyn puolivälierässä. Barca kaatoi avauspelissä AS Roman peräti 4-1 ja jatkopaikka näytti täysin varmalta. Niin vain Roma kuittasi toisen osan maalein 3-0 ja eteni välieriin. 

2018-19 tällä kertaa Barca pääsi jopa välierään asti. Se nappasi avausosassa voiton Liverpoolista 3-0, mutta jäätyi Anfieldilla täysin ja Pool kuittasi paikan jatkoon 4-0 -voitolla. 

2019-20 kaikki muistanevat. Bayern takoi taululle lukemat 8-2. 

Barca on ollut ratkaisupeleissä jäätävän heikko: viisi matsia ovat menneet vastustajien eduksi peräti lukemin 17-2. Ainot maalit ovat vain tältä kaudelta. Lisäksi mukana on Juventusta vastaan pelattu 0-0 -tasuri, koska se oli jälkimmäinen osa: Juve takoi avauspelissä tarvittavat kolme maalia.

Kuluva vuosi oli pohjanoteeraus, mutta ei täysin poikkeuksellinen: trendi on ollut jatkuva jo pitkään. 

0 Shares