0 Shares

Olli Jokisen uraa varjosti eräs ikävä loukkaantuminen, josta hän ei ollut vielä juurikaan puhunut. Onnettomuus vaivasi suomalaislegendaa pitkään. (Kuva: TT)

Jokisen yli 1200 NHL-ottelua kattanut ura tuli päätökseen kaudella 2014-15. Yksi uran vaikeimmista hetkistä sattui kaudella 2007-08, kun hän pelasi viimeistä kautta Floridassa. 

Tuolloin Jokisen luistin viilsi oman joukkuekaverin Richard Zednikin kaulaan todella vaarallisesti. Jokinen avautui tilanteesta NHLWAMin jaksossa. 

– Toi tapahtui viimeisellä kaudella täällä Floridassa. Parisenkymmentä ottelua jäljellä ja oli peli Buffalossa. Heitetään kiekko päätyyn ja mä meen kärkikarvaajana karvaamaan. Siellä Clarke MacArthur oli ottamassa kiekkoa kulmasta ja mä lensin siitä yli, että jalat nousi kohti kattoa. Zedo tuli sieltä ja luistin osui kaulaan. 

Voit katsoa rajun tilanteen alta.

Tilanne oli todella pysäyttävä.

– Todella lähellä kuolemaa. Meni pari päivää ettei tiedetty jatkuuko elämä. Nyt ei puhuttu, että pystyykö pelaamaan seuraavassa pelissä vai ei. Nyt oli hengenlähtö lähellä.

– Se oli henkisesti tosi kova itselle. Mä pelasin sen loppukauden ihan sumussa. Mä en muista yhtään mitään siitä koko jutusta. 

Jokinen sai joukkueelta todella vähän tukea. 

– Oikeestaan yhden kerran kysyttiin seurasta multa, että ”miten sä oot ottanu tän asian?”. Ei siinä mitään. Onhan tämä aika kova setti. Seuralta tuli viesti, että isoja pelejä tulossa, joten “suck it up”. 

Tilanne jäi kuitenkin häiritsemään Jokista todella paljon. Pitkä pätkä meni kuin sumussa. 

– Periaatteessa meni 1,5 vuotta pari vuotta sen tilanteen jälkeen ja Calgary-ajoilla palkkasin itselleni urheilupsykologin. Sitten oli oikeastaan ensimmäistä kertaa sellainen ihminen, kenelle itse pystyi purkamaan tunteita Zednikin loukkaantumisesta ja muuta. 

– Sitten kyllä huomasi, että oli ollut isot patoutumat itsellä alitajunnassa siitä. Varmasti jos kattoo pelejä ja muuta, niin on saattanutkin mennä yksi kausi ihan helposti ohi ton jutun takia. 

– Sitä ei ole pystynyt itsekään käsittelemään. Sä mietit, että ”ihan hyvä juttu ettei sattunut mitään”. Mutta kun ihmiset kokee ne niin eri tavalla. Se oli kuitenkin mun luistin, joka siihen osui. 

– Hyvä näin että Zedo pystyi jatkamaan pelaamista. On sillä aikamoinen vekki. Nyt se pitää aika muhkeeta partaa. Kova setti, Jokinen kertasi tilannetta. 

Voit katsoa NHL WAMin 8. tuotantokauden päätösjakson kokonaisuudessaan tästä. Jokisen lisäksi jaksossa on mukana Aleksander Barkov. 

0 Shares