0 Shares

Aleksander Barkov on myysterinen pelaaja, joka antaa tekojen puhua puolestaan. (Kuva: AOP)

24-vuotias suomalainen on pelannut NHL:ssä jo seitsemän kautta ja lähes 500 matsia. Floridan kapteenistoon Barkov on kuulunut nyt kolmen kauden ajan.

Tapparan kasvatti nousi harvalukuiseen suomalaisjoukkoon kaksi kautta sitten, kun Barkovin pelipaitaan ommeltiin C-kirjain.

Barkov tuntuu ulospäin vähän varautuneelta ja hiljaiselta pelaajalta – erilaiselta kuin monet muut kapteenit. Mutta millainen kippari onkaan kyseessä?

Siitä otti selvää NHLWAMin suomalaiskaksikko, joka vieraili Panthersin matsissa. 

Panthersissa pelaa Barkovin lisäksi kaksi suomalaista: Erik Haula ja Aleksi Saarela. Haula liittyi joukkueeseen helmikuussa Carolinasta. Saarela siirtyi Floridan organisaatioon niin ikään viime kaudella ja pelasi lopulta yhdeksän matsia NHL:ssä runkosarjassa.

Nyt kaksikko pääsi kertomaan mielipiteensä Barkovista kapteenina. 

– Sasha on huippupelaaja ja huipputyyppi, vaikka onkin tosi hiljainen jätkä. Pitää oppia vähän häntä tuntemaan, niin kyllä se siitä avautuu Sashakin. Hänen johtajuus on että miten hän pelaa ja hän pelaa aika samalla tavalla joka ilta. Kiva kattoa hänen tekemistään ja yrittää pysyä perässä, Haula kertasi. 

– Pituutta mä en saa enää Sashan mittaiseksi, mutta muuten yritän matkia aika paljon mitä Sasha tekee varsinkin sentterinä. Se on hieno katsoa, kun se sen kiekon kanssa operoi ja ilman kiekkoakin. Ja on se niin saatanan vahvakin vielä kaiken lisäksi. Just se, että äijä on kapteeni, niin kun mun pitäisi olla viimeisenä jäällä, niin Sasha haluaisi tehdä varmaan 20 minuuttia ekstraa. Sitten tulee itsellekin olo, että täällä pitää itsekin tehdä jotain. En usko, että kenenkään muun jengin kapteeni on tuolla viimeisenä jäällä, Saarela kertoi. 

Barkov pääsi vastaavasti kertomaan mielipiteensä länsirannikolta koitoisin olevasta kaksikosta. 

– Koitan esittää etten puhu suomea ollenkaan, niin ne on jättänyt mut rauhaan. Ei vaan, molemmat on tosi hyviä äijiä. Saarelan tiedän junnuista, kun pelattiin vastakkain pari kertaa. Sen ensimmäinen Liiga-pelin pelasi meitä vastaan ja dominoi saman tien. Haulan tiedän Maailman Cupista Torontosta. Molemmat on hyviä äijiä, että mitään pahaa ei ole sanottavaa, vaikka ovat mistä ovat.

Barkovilla on nyt takana kaksi kautta joukkueen kapteenina. Nyt hän on alkanut jo hieman puhumaan aiempaa enemmän.

– Viime pelin jälkeen tuli jotain sanottua pelin jälkeen ja muutenkin tässä viime aikoina pystynyt ja halunnut sanoa jotain. Välillä sanon jotain huonoa ja välillä hyvää. Ei nyt hirveästi, mutta vähän erilailla mitä ennen on ollut. Tällä kertaa olen avannut suun myös. 

Voit katsoa koko NHLWAMin Florida-jakson tästä. Mukana on myös Olli Jokinen. 

0 Shares