0 Shares

Minkälaisen kentällisen Olli Jokinen kasaisi entisistä joukkuekavereistaan? (Kuva: AOP)

Päällikkö pääsi vastaamaan kysymykseen NHLWAMissa, kun häneltä tivattiin asiaa. Tehtävänä oli siis valita unelmakentällinen veskarista hyökkääjiin pelaajista, joiden kanssa hän on pelannut. Jokinen on luonnollisesti kentän sentteri.

Tässä Jokisen valinnat hänen perusteluineen.

Olli Jokisen unelmakenttä

Miikka Kiprusoff, maalivahti

– Kiprusoff oli hyvä Calgaryssä. Pekka Rinne tietysti oli hyvä ja Roberto Luongo. Aika onnelisessa asemassa, että sain pelata hyvien veskareiden kanssa. Kipperi menee edelle, sori Peksi, ei pelattu tarpeeksi yhdessä. 

Robert Svehla, puolustaja

– Kaveri ei missannut yhtään peliä. Pystyi pelaamaan hyökkäyspäähän, pystyi pelaamaan puolustuspäähän. Huikea pelaaja ja myös kaksi vuotta huonekaveri NHL:ssä. 

Jay Bouwmeester, puolustaja

– Näin 18-vuotiaan Jay Bouwmeesterin ja näin kolmekymppisen Jay Bouwmeesterin. Pelattiin 5-6 vuotta Floridassa ja pari vuotta Calgaryssä. Pitkä historia. Huippupelaaja.

Jozef Stümpel, laitahyökkääjä

– Kohon mailalla. Pelattiin kolme kautta samassa kentässä ja maalimäärät oli joka vuosi yli 30. Ja jos katsotaan, kuka oli ykkössyöttäjänä maaleissa, niin 85 prosenttia oli Stümpel ykkössyöttäjänä.  

Gary Roberts, laitahyökkääjä

– Olen pelannut hyvien pelaajien kanssa, kun alkaa miettimään: on ollut Pavel Burea, Jarome Iginlaa, Blake Wheeleriä… On ollut hyviä pelaajia, mutta tähän on nostettava Gary Roberts. 

– Meillä oli kaksi kautta kenttänä Roberts, Stümpel ja minä. Siinä yhteispeli toimi. Kaikilla oli hyvät roolit ja hyvin selkeä homman nimi miten pelattiin. Gary meni kärkikarvaajana, taklasi ja meni maalille. Kaivoi sen ekan kiekon Stümpelille ja mä hain maalintekopaikat. Se toimi tosi hyvin. Olisko me oltu yhtenä kautena TOP 5 eniten pisteitä tekevä kenttä NHL:ssä. 

Voit katsoa NHLWAMin Florida-jakson kokonaisuudessaan tästä. Jokisen lisäksi mukana on Aleksander Barkov

0 Shares