0 Shares

Suomalaisjoukkueille kävi torstaina eurokentillä kovin… suomalaisesti. (Kuva: Ilves)

Kolme suomalaisjoukkuetta pääsi taas torstaina kokeilemaan onneaan eurokentille Eurooppa-liigan karsintojen ensimmäisellä kierroksella. Niin FC Hongan, Turun Interin kuin Ilveksen tiet tyssäsivät heti ensimmäisiin otteluihin.

Kaikissa peleissä piisasi sitä kuuluisaa draamaa. Honka hävisi ennakkoon selkeäksi suosikiksi tiedetylle tanskalaiselle Aarhusille 5-2, kun taas jatkoajalle tiensä taistelivat sekä FC Inter että Ilves. Interin pelissä unkarilainen Honved oli vain lievä ennakkosuosikki, ja jännittää saatiin loppuun saakka. Maalailu alkoi vasta 90. minuutilla, mutta silti ottelussa nähtiin kolme maalia. Viimeinen niistä tuli jatkoajan puolivälissä, kun epäonnensoturin asemaan joutunut Juuso Hämäläinen laittoi pallon omaan verkkoon klassisesti “jättämättä maalivahdille mitään mahdollisuuksia”.

Vielä jotain ihan muuta oli kuitenkin Ilveksen peli, jota tamperelaiset ehtivät kahteen otteeseen johtaa. Siitä tuli eräänlainen camp-klassikko, oma lukunsa suomalaisjoukkueiden eurokenttien korpivaelluksen saagaan. Miksi, kysyt nyt. Tässä syyt:

Diakuva-streami

Ruutu+ näytti ottelun, mikä oli monelle futisfanille iloinen yllätys. Laatu oli kuitenkin aivan käsittämättömän paska. “Pätkiminen” olisi liian kohtelias kuvaus lähetyksen tasosta, sillä tämä dia-show’ta muistuttanut stream näytti kuvia suurimman osan ajasta useamman sekunnin välein. Kruununa kuvan pysähtyminen kokonaan vähän ennen loppua. Lähetystekniikasta vastasi Irlannin pääty.

Selostus

Hienon iltapuhteen tehnyt Ruutu-selostaja Velja Engström joutui selostamaan monin paikoin UEFAn nettiseurannan varassa, mikä on tietysti enemmän kuin koomista vuonna 2020. Engström pysyi ammattimaisena loppuun saakka onnistuen luomaan tunnelmaa kotikuuntelemoihin, vaikka käytännössä hänellä oli käytössä sama surkea ja lopussa kokonaan pysähtynyt kuva kuin muillakin.

Kuuntele pilkkujen selostus Ruudusta

Pitkät pilkut

Ottelu eteni siis rankkareille, mikä taisi tapahtua ensimmäistä kertaa ikinä suomalaisjoukkueiden europelitaipaleella! Kun sitten sinne asti päästiin, niin vedettiin sitten kunnolla. Tarvittiin 23 ampujaa selvittämään paremmuus, ja niinhän siinä kävi, että lopulta pidemmän korren veti 17 kertaa Irlannin mestaruuden voittaneen Shamrock Roversin Joye O’Brien. Lauri Ala-Myllymäki veti yhteensä sisään 3/3 pilkkua (yhden varsinaisella peliajalla), ja molemmat maalivahditkin onnistuivat kertaalleen. Torjuntapuolella menikin sitten heikommin, kun kumpikaan maalivahti ei ottanut kaikkiaan 23 pilkusta kiinni yhtäkään.

Selostaja tiesi kertoa, että ottelun voitto tietäisi joukkueelle noin 300 tuhannen euron lisäpottia, mikä on melkoinen summa suomalaisessa jalkapallossa. Ei siis käy kateeksi 20-vuotiasta Eemeli Raittista, joka kymmenen peräkkäisen rankkariosuman jälkeen missasi pilkun. Mutta eipä hätää Eemeli, Ilves ja Suomi-futis – uusia mahdollisuuksia tulee taas!

0 Shares