0 Shares

On epäselvää, jatkuuko Mikon kiekkoura. Jos jatkuu, se jatkuu kenties juuri tässä paidassa. (Kuva: AOP)

Mikko Koivu on pelannut Änärissä hienon uran. 37-vuotias sentteri on edustanut Minnesota Wildia peräti 15 kautta toimien kapteeninakin jo kymmenen. Tällä viikolla The Athletic kuitenkin kertoi, että nyt se taisi olla siinä. Vaikka erikoinen kausi ei ollut veteraaniosaston kapulta enää suurta ilotulitusta, henkinen johtajuus tuskin on koskaan kadonnut minnekään. Kai se kulkee suvussa.

Kauden aikana Koivu teki 55 ottelussa tehot 4+17=21. Neljä maalia on hänen NHL-uransa pienin lukema. Jotain pitkästä urasta kertonee kuitenkin se, että kauden aikana lapaan tarttuivat seuraavat rajapyykit: 1000. NHL-matsi, 700. tehopiste ja 500. syöttö.

Moni kertoo nyt, kuinka Koivun pitäisi lopettaa uransa ”tyylikkäästi” ns. huipulla. Hei, on aina tyylikästä palata kotiin! Koivun palaaminen TPS:ään olisi jotain aivan muuta kuin siirtyminen jäähdyttelemään uran jälkeen mihin tahansa puulaakiin, joka vain on valmis maksamaan jotain. Kyse olisi tietenkin jostain ihan muusta kuin rahasta, ja se jos mikä on tyylikästä.

Koivu on pelannut TPS:ssä aiemmin kahteen otteeseen. Sieltähän se kaikki alkoi: nuorena kollina Koivu pelasi Tepsin U16-joukkueessa kaksi kautta ja sitten pari kautta sekalaisesti U18 SM-sarjassa ja A-SM-liigassa. 2000-luvun taitteessa oli aika siirtyä isojen poikien sarjaan, jossa mestaruus tuli kohtalonomaisesti ensimmäisellä kaudella. 2003-04 juhlittiin runkosarjan voittoa ja hopeaa. Toisen kierroksen aika oli syksyllä 2012, jolloin Koivu pelasi NHL:n työsulkukaudella kymmenen peliä Liigaa tehden niissä paunat 5+5.

Paluu riippuu varmasti pitkälti siitä, mitä Mikko ja vaikkapa Mikon lapset muuten haluavat tehdä. Tuskinpa kymmeniä miljoonia dollareita tienannut turkulainen murehtii rahaa, joten enemmän vaakakupissa painaa se, kutsuuko Suomi enää ylipäätään puoleensa. Tässä on eroja: isoveli-Sakun ja Teemu Selänteen urat loppuivat samoihin aikoihin 2014. Saku palasi heti Varsinais-Suomeen, kun taas Teukan elämä oli siirtynyt Kalifornian aurinkoon.

Jos Suomi yhä on koti, miksi ei? Koivulla olisi mahdollisuus nauttia pelaamisesta eri tavalla, rennommin. Yhä ikämiehenäkin hän olisi yksi Liigan parhaista pelaajista ja mikä vähintään yhtä tärkeää, voisi olla merkittävässä roolissa sekavassa tilanteessa olevan TPS:n nostamisessa takaisin jalkeilleen esimerkiksi räjähdysmäisesti kasvavan kiinnostuksen ja pöhinän myötä. Olisiko parempaa lahjaa kasvattajalle – vaikka pelaaja ei mitään velkaa olekaan? Ainakin pari kautta menisi varmasti heittämällä, mutta kuka pakottaa tekemään tekemään heti älyttömän pitkää sopparia. Tule takaisin kaikessa rauhassa – tervetuloa nostamaan kotoisan Liigan tasoa, Mikko! Otathan pari mehukasta tarinaa taalajäiltä mukaasi.

0 Shares