0 Shares

NHL:n rajoittamattomien vapaiden pelaajien markkinoilla on vapaana kolme kovaa suomalaisnimeä, Mikael Granlund, Erik Haula ja Sami Vatanen, mutta myös monet muut Pohjois-Amerikassa pelanneet suomalaiset yrittävät sorvata uuden NHL-sopimuksen ennen uuden kauden alkua. Kovan kolmikon lisäksi myös nämä suomalaiset ovat yhä vapaiden agenttien listalla. (Kuva: AOP)

Aleksi Saarela

Tällä hetkellä lainalla Lukossa pelaava hyökkääjä on rajoitettu vapaa agentti, jonka pelaajaoikeudet kuuluvat Florida Panthersille. Ilman sen suurempia yllätyksiä maalitykki tekee jatkopahvin floridalaisten kanssa. Saarelan talven otteet NHL-jäillä olivat lupaavia, miksi Florida haluaa kiinnittää suomalaisen hetimmiten, mutta seura haluaa tehdä hyökkääjälle kahden suunnan pahvin. Saarela lopulta suostunee siihen. Yksi mahdollisuus on, että osapuolet tekevät kaksivuotisen sopimuksen, jossa jälkimmäinen vuosi on yksisuuntainen.

Roope Hintz

Hintz on ainoa kovan luokan suomalainen rajoitettu vapaa agentti. Oikeudet kuuluvat Dallas Starsille, ja jatkosopimus on ainoa vaihtoehto molemmille osapuolille. Hintz haluaa pitkän ja rahakkaan pahvin, mutta todennäköisesti kyseeseen tulee yhden tai kahden vuoden mittainen “siltasopimus”. Tuleva vuosipalkka lienee hyvin maltillinen, noin kolme miljoonaa dollaria. Parin vuoden päästä Dallasilla on palkkakatossaan tilaa tehdä Hintzille pitempi ja rahakkaampi sopimus.

Henrik Borgström

Floridan suurlupaus ei ole vastannut huutoon, ja viime kaudella hän jumittuikin farmiin. Rajoitettu vapaa agentti on tällä hetkellä lainalla IFK:ssa, mutta sentteri ei ole vielä pelannut loukkaantumisensa takia. Taitavalle hyökkääjälle tarjotaan jatkoa Floridasta, mutta eteen tulee vain kahden suunnan sopimustarjouksia. Siksi Borgström miettinee vielä, mitä hänen kannattaisi tehdä. Jos Borgström ei hyväksy kahden suunnan sopimusta, saattaa Panthers kaupitella suomalaislahjakkuuden pelaajaoikeuksia muualle.

Markus Hännikäinen

92 NHL-ottelua pelannut hyökkääjä vietti koko viime kauden AHL:ssä. Onneksi Hännikäinen on nyt rajoittamaton vapaa agentti, joka saa vapaasti neuvotella kaikkien seurojen kanssa. Huono asia on se, että viime kauden näyttöjen perusteella laitahyökkääjä ei tule saamaan yhden suunnan sopimusta. Hännikäinen saattaa tehdä kahden suunnan sopimuksen, jos farmipalkka liikkuu 200 000-300 000 dollarin välimaastossa. Yksi mahdollisuus on myös se, että suomalainen työmyyrä hakee NHL-paikkaa tryout-sopimuksella harjoitusleireiltä.

Sami Niku

Taitava puolustaja on rajoitettu vapaa agentti, ja hänen pelaajaoikeutensa kuuluvat Winnipeg Jetsille. Nikun läpimurtoa on odotettu Winnipegissä, mutta rehellisyyden nimissä hän ei ole saanut kovin isoja näytön paikkoja seurassa. Huhujen mukaan Jets onkin valmis kauppaamaan taiturin pelaajaoikeudet toiseen seuraan, mikäli winnipegiläiset saisivat vaihtokaupassa rutinoituneen NHL-puolustajan.

Sami Tavernier

Hyökkääjä Tavernier on pelannut viime vuodet Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa, mutta hän päätti viime kauden Tampa Bay Lightningin farmijoukkueessa, jossa ranskalais-suomalainen laituri pelasi yhden AHL-ottelun. Tämän hetken tiedon mukaan Tavernier aikoo hakea pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta, kun kausi käynnistyy. Taitava pelimies viilettää siihen asti Ranskan liigassa Chamonix’n paidassa.

0 Shares