0 Shares

Pelimies arvioi Liigan alkukauden parhaat pelaajat pelipaikoittain. Tähdistöviisikossa on kolme pelaajaa, jotka jättävät Liigan ennen NHL-kauden alkua. Ulkomaalaisvahvistuksia mahtui mukaan kaksi kappaletta. (Kuva: AOP)

Maalivahti: Oskari Setänen, Lukko

Setänen on hyötynyt joukkueensa erinomaisista otteista, mutta ei oteta mitään pois raumalaisveskarilta. Vielä kehittyvässä iässä oleva maalivahti on pelannut erinomaisesti kauden jokaisessa ottelussa. Hän on torjunut neljässä ottelussa neljä voittoa ja päästänyt selkänstä taakse vain viisi maalia. Torjuntaprosentti on 95,24 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,25.

Kovimmat haastajat: Lukas Dostal, Eero Kilpeläinen ja Linus Söderström

Oikea puolustaja: Juuso Välimäki, Ilves

Calgary Flamesin lainapelaaja on loistanut kentän jokaisella osa-alueella eikä vähiten hyökkäyspäässä. Monipuolinen pakki on takonut seitsemään otteluun tehot 2+6=8, jolla hän johtaa Liigan puolustajien pistepörssiä. Välimäki on myös Ilveksen sisäisen pistepörssin kärjessä. Suurlupaus on ollut peräti 11 kertaa jäällä, kun Ilves on onnistunut maalinteossa tasavoimalla. Hänen plus-miinussaldonsa onkin komea +7, joka on sarjan toiseksi paras lukema.

Kovimmat haastajat: Vili Saarijärvi, Jakob Stenqvist ja Robin Press

Vasen puolustaja: Andreas Borgman, Ässät

Tähdistökentän vasemman puolustajan tontin nappaa Ässien Borgman, joka on ollut Välimäen tavoin kokonaisvaltaisesti erinomainen. Kovaotteinen ruotsalainen pelaa kiekon kanssa varmasti, takoo tulosta hyökkäyspäässä ja hoitaa puolustuspään pelin mallikkaasti. Keskimäärin reilut 24 minuuttia ottelua kohden pelannut puolustaja on tehnyt seitsemässä ottelussa tehot 2+4=6. Kuten Välimäkikin, Borgman jättää Liiga-jäät NHL-kauden alkaessa.

Kovimmat haastajat: Lukas Klok, Ville Heinola ja Ludwig Byström

Oikea laitahyökkääjä: Emil Bemström, HIFK

Parhaan oikean laitahyökkääjän tittelisti käydään kovaa taistoa, mutta ykköspaikka annetaan niukalla erolla NHL-laina Bemströmille, joka on tehnyt upeaa jälkeä IFK:ssa. Taitava hyökkäyspään pelaaja on herättänyt pelkoa tulisella rannelaukauksellaan, ja hän onkin tehnyt kahdeksassa ottelussa viisi täysosumaa. Tehopisteitä on syntynyt yhteensä yhdeksän. Bemström on sekä maali- että pistepörssissä jaetulla kakkossijalla.

Kovimmat haastajat: Jesse Puljujärvi, Josh Kestner ja Aleksi Saarela

Keskushyökkääjä: Petri Kontiola, HPK

Jotkut epäilivät Kontiolan tasoa, sillä konkarin liike tiedettiin vajavaiseksi. Sentteri on kuitenkin osoittanut, että hän on Suomen kaukaloihin supertähti. HPK:n kausi on ollut vaikea, mutta Kontiola on tehnyt loistavaa jälkeä pelistä toiseen. Seitsemässä ottelussa on syntynyt tehot 1+9=10, jolla irtoaa Liigan pistepörssin ykkössija. Kontiola on ollut ehkäpä alkukauden paras hyökkäyspään pelaaja.

Kovimmat haastajat: Arttu Ruotsalainen, Peter Tiivola ja Cody Kunyk

Vasen laitahyökkääjä: Jere Sallinen, HIFK

Vasemalla laidalla taso ei ole aivan yhtä kova kuin oikealla, mutta vasemmallakin puolella käydään tiukka taisto ykköspaikasta. IFK:n maailmanmestari Sallinen nousee ykkössijalle, sillä hänen kokonaisvaltainen pelinsä on ollut taas kerran mahtavaa katseltavaa. Jopa reilut 21 minuuttia ottelua kohden pelannut laituri on tehnyt kahdeksassa ottelussa tehot 4+5=9, jolla yltää pistepörssissä jaetulle toisella sijalle. Kovat tehot yhdistettynä erinomaiseen puolustuspeliin nostavat Sallisen muiden yläpuolelle.

Kovimmat haastajat: Jiri Smejkal, Mika Pyörälä ja Kasper Björkqvist

0 Shares