0 Shares

Paremminkin olisi voinut lähteä Sheffieldissä. (Kuva: TT)

Mitä tapahtui, Sheffield?

Sheffield United on 1800-luvun lopulla perustettu jalkapallojoukkue, jolla ei ole pitkistä perinteistä huolimatta mennyt ihan putkeen 2000-luvulla. 2011 se putosi Mestaruussarjasta aina Ykkösliigaan saakka. Kunnes sitten! Koitti kevät 2017, jolloin joukkue nousi takaisin, aloitti määrätietoisen dominoimisen ja parin kauden päästä ponnahti jo tarunhohtoiseen Valioliigaan.

Valioliigassa tapahtui hienoja asioita heti nousun jälkeisellä kaudella. The Blades -nimellä tunnettu joukkue taisteli erityisesti ManUsta tulleen lainamaalivahti Dean Hendersonin turvin sensaatiomaisesti jopa top-6:sta, josta se jäi lopulta vain viiden pisteen päähän. Samaan aikaan sarjaan noussut Norwich, jolle Sheffield oli taipunut Mestaruussarjassa, jäi puremaan pölyä sarjan hännille. Joukkue keräsi lopulta sarjapisteitä yli 2,5-kertaisesti Pukin poppooseen nähden.

Mutta mitä on tapahtunut nyt viime kauden komeetalle? Jotain ilmeisen kamalaa, sillä mikään joukkue koko Valioliiga-historian aikana ei ole aloittanut kautta näin surkeasti: kasassa on 11 ottelukierroksen jälkeen vain yksi piste! On muitakin joukkueita, joilla ei ole saman ottelumäärän jälkeen ollut voittosarake vielä auki, mutta nekin joukkueet ovat kaapineet kasaan huomattavasti enemmän tasapelejä. Jäämme odottamaan, milloin joukkue nappaa ensimmäisen voittonsa. Enää kuusi turpasaunaa niin otetaan haltuun ennätyspitkä putki kauden alusta ilman voittoa.

Jäämme odottamaan, milloin kuparinen rikkoutuu. Tänä viikonloppuna siitä ei tule helppoa, sillä vastaan tulee kovakuntoinen Southampton kotonaan St. Mary’s Stadiumilla sunnuntai-iltapäivästä.

0 Shares