0 Shares

Liigassa on nähty jälleen kesällä todella maukkaita siirtoja seurojen kesken. Tässä viisi toistaiseksi suurinta saalista. (Kuva: TT)

5. Janne Keränen, KalPa

Janne Keränen on todella vakuuttava hankinta KalPalta, johon hän palaa parin vuoden tauon jälkeen. 31-vuotias hyökkääjä on erittäin rutinoitunut pelaaja ja viimeisen viiden kauden aikana täysosumia on kertynyt peräti 96. Olikin yllätys, että Keränen päätyi juuri KalPaan, sillä ottajia olisi ollut varmasti lähtökohtaisesti kovemmissakin seuroissa.

4. Eero Elo, Lukko

Edellisen kerran Liigassa kaudella 2014-15 pelannut Eero Elo palaa Liigaan ja kasvattajaseuraansa. Elo lähti Raumalta lupauksena, mutta tekee paluun sarjan tähtipelaajana. Vuodet Venäjällä ja Sveitsissä ovat varmasti tehneet hyvää ja tulosta onkin syntynyt tasaiseen tahtiin. 29-vuotias hyökkääjä on varmasti yksi lähtökohtaisista suosikeista maalipörssin voittajaksi.

3. Charles Bertrand, Tappara

Jos joku asia on käynyt selväksi, niin Charles Bertrand viihtyy Suomessa mainiosti. 28-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan jo kahdeksan kautta Suomessa ja Tappara on miehelle jo kuudes seura toisessa kotimaassaan. Bertrand takoi Kärpille hurjat 32 maalia kaudella 2017-18, mutta viime kausi oli todella haastava Venäjällä ja Sveitsissä. Tapparassa jälki on varmasti kuitenkin totutun tuhoisaa vastustajien kannalta. 

2. Teemu Turunen, HIFK 

Viime kausi oli Teemu Turuselle todellinen napakymppi: tuloksena Suomen mestaruus Kerhon kanssa ja pistepörssin kolmas sija. Onkin pienoinen yllätys, mikäli 23-vuotias hyökkääjä pelaa vielä ensi kaudella Suomessa: ottajia olisi varmasti ulkomaillakin. HIFK saa Turusesta erinomaisen ykkösvitjan laiturin, joka johtaa helsinkiläisten hyökkäyskalustoa loistavan pelikäsityksen avulla. 

1. Janne Pesonen, Kärpät

Janne Pesonen palaa Ouluun 11. kauden kierroksen jälkeen. Kärpät saa riveihinsä loistavan pelimiehen, mutta myös kasvot joukkueelle. Neljä mestaruutta oululaisten riveissä voittanut laituri kiekkoili viime kaudet Ruotsissa ja oli mukana muun muassa vuoden 2018 MM-kisoissa. 37-vuotiaan Pesosen kohdalla ei kannata tuijottaa liikaa ikää: kyseessä on erinomainen pelaaja ja siirtyminen juuri Kärppiin nostaa hankinnan arvoa entisestään. 

0 Shares