0 Shares

San Jose Sharksissa pelannut Joonas Donskoi on NHL:n siirtomarkkinoiden mielenkiintoisin suomalaisnimi. (Kuva: TT)

Sharksin tiedetään haluavan jatkaa Donskoin sopimusta, ja suomalaishyökkääjä ei ole poissulkenut jatkoa Sharksissa. Jenkkilähteiden mukaan Donskoin leiri on ilmoittanut Sharks-johdolle, että pelaaja haluaa katsoa markkinat ja testauttaa todellisen arvonsa – ja hyvä niin!

Sen myötä alkaa näyttää todennäköiseltä, ettei Donskoin ura jatku Sharksin miehistössä. Syyt ovat selkeät: Sharks ei pysty tarjoamaan miehelle tarpeeksi isoa roolia tai palkkaa, eikä Donskoi ole pystynyt ottamaan erityisen isoja kehitysaskeleita San Josessa neljän vuoden aikana.

The Athletic -sivuston mukaan useat NHL-seurat ovat kiinnostuneita Donskoista. Tämän vuoksi onkin mielenkiintoista spekuloida, mihin seuraan hän voisi päätyä ja millaista tulevaa kautta hänelle voi povata.

Athletic osaa kertoa, että miehen perässä ovat ainakin Colorado Avalanche, Edmonton Oilers ja Buffalo Sabres. Näistä voidaan sulkea saman tien pois Oilers, sillä Donskoi tuskin lähtee seuraan, jossa niin monet pelaajat epäonnistuvat. Avalanche ja Sabres ovat puolestaan enemmän kuin potentiaalisia vaihtoehtoja.

Avalanchessa voisi olla tarjolla paikka kakkoskentästä ja kakkosylivoimasta. Se olisi laiturille iso asia, sillä Sharksissa peliaika oli välillä kortilla. Avsin ykköskentän takaa ei löydy (toistaiseksi) järin isoja nimiä, kun Carl Söderberg treidattiin pois ja Colin Wilson on vaihtamassa maisemaa. Alexander Kerfoot, J.T. Compher, Matt Nieto ja Tyson Jost taistelisivat samoista paikoista Donskoin kanssa, joten suomalaisella olisi todellinen iskun paikka.

Sabresissa kilpailu pelipaikoista on kovempaa, mutta ei verrattavissa Sharksin tilanteeseen. Donskoi nappaisi Buffalossakin paikan vähintään kolmoskentästä ollen ensimmäisiä pelaajia, jotka nousevat loukkaantumisten sattuessa kärkikenttiin.

Donskoin vuosipalkka tulee olemaan kolmen miljoonan dollarin paikkeilla, miksi monilla seuroilla on häneen varaan. Kaikki myös tietävät hänen kykynsä, miksi raahelaislähtöistä laituria pidetään haluttuna pelaajana: halpa mies, josta voi parhaimmillaan saada ison aseen hyökkäyspäähän. Näin ollen Donskoin perässä on monia muitakin seuroja.

Mitkä voisivat sitten olla muita hyviä vaihtoehtoja kuin Avalanche ja Sabres? Esiin voisi nostaa ainakin Arizona Coyotesin, jonka trendi on nousussa. Joukkue etsii markkinoilta hyökkäyspään aseita, mutta oletettavasti isoimmat nimet skippaavat kojootit. Näin ollen Donskoin kaltaiset nimet voivat “jäädä” Coyotesille. Donskoi olisi Arizonassa isossa roolissa, ja nyt joukkueelta voidaan odottaa myös jonkinlaista menestystä. Kokonaispaketti kuulostaisi miehen kannalta hyvältä.

Monet häntäpään seurat ovat mahdollisia osoitteita Donskoille, mutta myös kärkiseuroista voi löytyä ottajia, sillä monet etsivät syvyyttä rosteriinsa. Donskoi kuitenkin jättänee toistaiseksi mestarikandidaatit väliin, sillä tärkeintä on nousta uudelle tasolle yksilönä.

Viimeisin kysymys kuuluu, kuinka hyvän pelaajan Donskoista saa? Sanotaan näin, että ei olisi ihme, jos hänestä nousisi jossain seurassa kärkikenttien pelaaja, joka tekee 50-60 tehopistettä runkosarjassa. Se on täyttä realismia, ja siksi miehellä riittää markkinoilla monia ottajia.

0 Shares