48 Shares

Ronaldinho on yksi kaikkien aikojen pelaajista, vaikka aktiiviuran elintavat olivat kaikkea muuta. (Kansikuva: TT)

Ronaldinho pelasi viimeistään Barcelonassa itsensä koko jalkapallomaailman sydämiin ikiajoiksi. Väkkärämäisen brasilialaisen pelityyli ihastutti ja iloinen persoona valloitti kaikki puolelleen hymyllään. Ronaldinho tosin viihtyi vähän turhankin hyvin myös viheriöiden ulkopuolella.

Ronaldinho nousi loistoonsa Barcelonassa, mutta siirtyi Italiaan kaudeksi 2008-09. Samassa siirtoikkunassa Barcelonaan siirtyneen Aljaksandr Hlebin mukaan Ronaldinho myytiin, koska seura halusi suojella Lionel Messiä. Valkovenäläisen mukaan Ronaldinho ja Deco saapuivat harjoituksiin humalassa.

Ei ollut salaisuus, että yöelämä maittoi Ronaldinholle myös Milanossa. Rajussa inflaatiossa oleva tähti siirtyikin varsin pian takaisin kotimaahansa. 30-vuotiaana, kun hyviä pelivuosia oli vielä jäljellä. Ronaldinho oli Italiassa enemmän otsikoissa yöelämän kuin peliotteiden takia.

Elämäntavat huomioon ottaen siirto ei ollutkaan yllätys. Siirtyessään Flamengoon Ronaldinho vaati sopimukseensa pykälän, joka salli bilettämisen kaksi kertaa viikossa. Ja brasilialaisseura suostui tähän.

Vähemmän yllättäen tähtipelaajan ura kotimaassa ei lähtenyt erityiseen liitoon, ainakaan pelikentällä.

Ronaldinhon ura hiipui ja lyhyen Meksikon vierailun jälkeen se tuli päätökseen vuonna 2015, kun . brasilialainen purki sopimuksen Fluminesen kanssa vain kaksi kuukautta sen julkistamisen jälkeen. Virallisesti Dinho ilmoitti uransa päättymisestä vuonna 2016 oltuaan vuoden ilman seuraa.

Tagit ronaldinho
48 Shares