0 Shares

Jose Mourinho on voittanut lukuisia eri palkintoja eri maissa, mutta ilmaiseksi ne eivät ole tulleet.

Mourinhon valmennusura lähti todelliseen liitoon, kun hän johdatti Porton Mestarien liigan voittoon ja maan mestariksi kaudella 2003-04. Tämän jälkeen portugalilaisen on niittänyt menestystä Chelseassa, Inter Milanissa, Real Madridissa ja Manchester Unitedissa.

The Special One on tunnettu vaativana valmentajana. Tämä pätee myös viheriön ulkopuolella. 

Mourinho on nimittäin eniten rahaa uusiin pelaajahankintoihin käyttänyt manageri. Portugalilainen on käyttänyt pelaajahankintoihin käsittämättömät 1,57 miljardia euroa. Yhteensä hankintoja on kertynyt kahdeksassa eri seurassa 96 kappaletta. 

Kalleimmat hankinnat ovat Manchester Unitedin ajalta. Mourinho hommasi Unitediin Paul Pogban, Romelu Lukakun, Fredin ja Nemanja Maticin. Näihin hankintoihin upposi lähes 300 miljoonaa euroa. 

Yli 30 miljoonan eurona hankintoja Mourinholle on kertynyt peräti 20 kappaletta. Näistä peräti 17 tuli joko Manchester Unitedissa tai Chelseassa. Real Madridin hankinnoista kallein oli Luka Modric 35 miljoonan euron hintalapulla.

Mutta on tällä hetkellä ilman seuraa oleva Mourinho tehnyt tulostakin. Pokaaleja on kertynyt palkintokaappiin peräti 25 kappaletta.

Listalla toisena on Carlo Ancelotti, joka on käyttänyt hankintoihin 1,19 miljardia euroa. Italialaisen kalleimmat hankinnat ovat Real Madridiin ostetut Gareth Bale ja James Rodriguez. Yhteensä 72 hankinnasta yli 30 miljoonan euron pelureita on 13 kappaletta.

Kärkitrion täydentää Pep Guardiola. Espanjalainen on käyttänyt Barcelonassa, Bayern Münchenissa ja Manchester Cityssä 1,15 miljardia. Listalla seuraavana tulevat Manuel Pellegrini ja Massimiliano Allegri. Maltillisesta rahankäytöstä tunnettu Arsene Wenger löytyy listan kuudennelta sijalta.

Voit katsoa koko listan Transfermarkt.com -sivustolta.

0 Shares