0 Shares

Ronaldinho siirtyi Barcelonassa lähes tasan 16 vuotta sitten. Brasilialaisen kotidebyytti alkoi erinäisten sattumusten takia vasta puolen yön jälkeen. (Kansikuva: TT)

Taiturin ensimmäinen kilpailullinen ottelu Barcelonassa oli vieraissa Athletic Bilbaota vastaan. Barca voitti kamppailun Phillip Cocun osumalla 1-0.

23 miljoonaa euroa maksaneen supertähden kotidebyyttiä odotettiin todella innoissaan fanien keskuudessa. Edessä oli vain yksi haaste, josta The Guardian on nyt kertonut.

Ottelu Sevillaa vastaan oli juuri ennen maaottelutaukoa. Ronaldinhon oli määrä matkata Brasilian maajoukkueen mukaan viikon päästä koittavaan kamppailuun Ecuadoria vastaan.

Barcan oli määrä kohdata Sevilla keskiviikkona 3.9. Barca teki kaikkensa, jotta ottelu oltaisiin siirretty tiistaille, jotta Ronaldinho ehtisi pelata kotidebyytin ennen maajoukkuekomennusta. Sevilla ei kuitenkaan suostunut ottelusiirtoon – olisihan supertähden poissaolo ollut vastustajan kannalta helpottava asia.

Barcelonan presidenttinä tuolloin toiminut Joan Laporta veti ässän hihastaan. Koska ottelusiirtoa ei tullut, niin ottelu pelattiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 00.05. Näin ollen ottelu oli nimellisesti keskiviikon puolella ja Ronaldinho ehtisi suunnitellusti maajoukkueen mukaan. 

Barcelona keksi erityisiä houkutuksia, jotta yleisö saapuisi poikkeukselliseen aikaan alkavaan kamppailuun. Esimerkiksi seuramuseo oli avoinna puoleen yöhön asti, minkä lisäksi stadionilla oli erinäisiä huvituksia. Lisäksi saapuneille jaettiin yhteensä muun muassa 100 000 KitKatia sekä 25 000 pussia Doritoseja. 

Itse ottelu päättyi pistejakoon lukemin 1-1. Kannattajat saivat tosin nähdä jo viitteitä tulevasta, kun Ronaldinho viimeisteli kamppailussa yhden kauden upeimmista osumista. 

0 Shares