0 Shares

HJK:n kausi on ollut synkkä ja todelliset ilonaiheet ovat olleet vähissä. Moni hankinta on epäonnistunut, mutta omista nuorista on noussut yksi erityisen suuri valopilkku. (Kuva: All Over Press)

Klubin kausi lähti alamäkeen jo keväällä. Yhdeksi päätavoitteeksi linjattu Suomen Cupin voitto valui käsistä jo helmikuussa helsinkiläisten jäätyä lohkovaiheeseen. Huhtikuussa alkanut Veikkausliiga on niin ikään ollut tervanjuontia: kymmenen ottelun jälkeen kasassa oli vain kaksi voittoa. Mika Lehkosuo saikin potkut ja tilalle tuli Toni Koskela, joka on saanut käännettyä hieman kurssia parempaan suuntaan. Tästä huolimatta mestaruus näyttää erittäin epätodennäköiseltä: sarja kääntyy pian loppusuoralle ja eroa kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Ilvekseen on viisi pistettä. Europeleissäkään ei näytä erityisen valoisalta, sillä Mestarien liigan puolella tie tyssännee Punaista Tähteä vastaan ja Eurooppa-liigan puolella vastaan asettuu todennäköisesti Puolan mestari.

HJK:n joukkueen kasaaminen ei ole mennyt kuluvan kauden osalta täysin nappiin – tästä kertoo myös lukuisat kesken kautta tehdyt hankinnat. Käytännössä kukaan uusista nimistä ei ole täyttänyt Klubin mittapuulla vahvistuksen kriteerejä, vaikkakin hiljattain joukkueeseen liittynyt William Parra vaikuttaakin varsin potentiaaliselta pelimieheltä.

HJK-kannattajien ilonaiheet ovatkin olleet vähissä kuluvalla kaudella. Viime aikoina kannattajat ovat saaneet kuitenkin nauttia Santeri Väänäsen otteista. 17-vuotias peluri ei mahtunut kokoonpanoon Lehkosuon aikana, mutta Koskela nosti nuorukaisen lähes välittömästi edustusjoukkueen riveihin. 

Väänänen on toistaiseksi saanut minuutteja seitsemässä ottelussa. Hän on kuulunut käytännössä kaikissa peleissä joukkueen parhaimmistoon. Keskikentän työmyyrä uurastaa jatkuvasti erinomaisella asenteella ja pärjää kaksinkamppailuissa mallikaasti. Lisäksi Väänänen on erottuu edukseen myös pallollisilla taidoillaan – tästä nähtiin hyviä esimerkkejä joukkueen viimeisimmässä kamppailussa Vepsua vastaan, jossa hän piti vastustajan pelaajia suorastaan pilkkanaan.. 

HJK:lla vaikuttaakin olevan käsissään melkoinen kultakimpale, sillä Väänänen on esiintynyt poikkeuksellisen kypsästi. Mikäli nuorukaisen kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, niin Klubi tulee saamaan vielä hyvät rahat pelaajastaan. HJK teki kesäkuussa Väänäsen kanssa uuden sopimuksen, joka ulottuu kauden 2021 loppuun asti.

0 Shares