0 Shares

Kuudenteen kauteensa KHL:ssä valmistautuva Helsingin Jokerit aloitti joukkueharjoituksensa kuluvan viikon maanantaina ja helsinkiläiset ovat tulessa ensimmäisen harjoituspelin merkeissä jo nyt perjantaina, kun Tikkurilassa vastaan asettuu Neftehimik. (Kuva: AOP)

Useat muut joukkueet ovat ehtineet pelata jo lukuisia harjoituspelejä, joten kauteen valmistautuminen on jo kovassa vauhdissa. Tällä hetkellä KHL:n joukkueissa pelaa kaikkiaan 44 suomalaista 11 eri joukkueessa, mikä on neljänneksi kovin suomalaispelaajien määrä syksyllä 2008 perustetun Itä-Euroopan liigan historiassa.

Jokereiden riveissä suomalaisia on – yllätys yllätys – eniten. Narrinutussa tahkoaa tällä kaudella 24 suomalaiskiekkoilijaa, mukaan lukien tuoreet maailmanmestarit Marko Anttila, Veli-Matti Savinainen sekä Mikko Lehtonen.

Mutta osaatko nimetä joukkueet, joissa pelaa seuraavaksi eniten härmäläisiä? Ei se mitään, epätietoisuuden verhoa raotetaan seuraavilla riveillä lisää.

Moskovan kupeessa Podolskin kaupungissa vaikuttava Vitjaz Podolsk pesi muutama vuosi sitten likaisen tappelijajoukkueen leiman itsestään tyystin ja tätä nykyä joukkuetta voi pitää pienimuotoisena “suomalaisjoukkueena”, sillä punapaitoihin on saatu houkuteltua jopa neljä suomalaista. He ovat Pekka Jormakka, Joonas Nättinen, Ville Lajunen ja Miro Aaltonen. Kolmen viimeksi mainitun joukkuevalintaa voi sikäli pitää osuvana, että Espoo Blues -taustaiset pelaajat ovat tottuneet pelaamaan myös Suomessa pääkaupungin katveessa.

Entinen huippukiekkoilija ja nykyinen kiekkoasiantuntija Ville Nieminen paalutti aikanaan Venäjällä pelatessaan: ”Enää Siperiaan ei jouduta, tänne päästään”. Lauseessa näyttäisi olevan vinha totuuden siemen, sillä perinteikkään Sibir Novosibirskin paidan päällensä pukee tällä kaudella myöskin neljä suomalaista. Jukka Peltola pelasi kylmässä, mutta kiekkohullussa Novosibirskissä jo viime kaudella, muttta tälle kaudelle tamperelaislähtöinen hyökkääjä saa seuraa Harri Säteristä, Juuso Puustisesta sekä Mikael Ruohomaasta.

KHL:n ökyseuroista suurin – ja vastenmielisin – on Pietarin SKA. Suhmurointien ja supertähtiensä ansiosta otsikoissa alati viihtyvässä pietarilaisorganisaatiossa luistelevat 2019-2020 sesongilla kolme suomalaista. Jarno Koskirannalle alkava kausi on jo viides SKA:ssa, joten Jori Lehterä ja Joonas Kemppainen saavat luotettavan suomalaisoppaan Neva-joen varrelle.

Myös Salavat Yulaev Ufan joukkuetta vahvistaa kolme suomalaista. Maalivahti Juho Metsola, Teemu Hartikainen sekä Jokereista kesällä siirtynyt Sakari Manninen.

Maininnan arvoisia sisukkaita KHL-(palkka)sotureita ovat myös Kunlun Red Starin hyökkääjä Olli Palola sekä Admiral Vladivostokin maalivahti Juho Olkinuora. He tulevat nimittäin keräämään ensi kauden aikana ison dollaripinkan lisäksi myös tukevat lentomailit. Niin Vladivostok, kuin Kiinan Shanghaissa kotiottelunsa pelaava Kunlunkin, ovat koko KHL:n kartaston itäisimmät joukkueet. Vladivostokin lähin vastustaja löytyy Habarovskista, ”vain” 650 kilometrin päästä, mutta liki kaikki muut joukkueet ovat pitkien lentomatkojen ja useiden aikavyöhykkeiden takana. Esimerkiksi Kunlun Red Starin vierasottelu Jokereita vastaan on melkoinen ponnistus, sillä Shanghain ja Helsingin etäisyys on pitkälti yli 7000 kilometriä. 

0 Shares