0 Shares

Jalkapallon suuresta maailmasta löytyy joka kausi pelaajia, jotka lyövät itsensä läpi koko maailman tietoon. Tässä listassa käymme läpi pelaajat, joidenka urat lähtivät nousukiidosta mahalaskuun. Listan pelaajat eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. (Kuva: TT)

Charlie Adam 

Ultimaattinen brittifutari, Charlie Adam iski Blackpoolille 20 maalia kaudella 2009-10 Englannin mestaruussarjassa, auttaen joukkueensa nousemaan Valioliigaan kaudelle 10-11.

Ja se oli tämä kausi kun Adam löi kunnolla läpi. 12 maalia Valioliigassa ei riittänyt pitämään Blackpoolia korkeimmalla sarjatasolla, mutta se oli tarpeeksi että mies varmisti ison siirron Liverpooliin kahdeksalla miljoonalla punnalla. Adamin Liverpool ura kesti 12 kuukautta, ja tänä aikana englantilainen onnistui maalinteossa vain kaksi kertaa, ja hänet myytiin Stokeen tulevalla kaudella. Nyt 33-vuotias, Charlie Adam sai juuri sopimuksen Readingiin try-outtien kautta.

Titus Bramble

Ikuinen meemi – Titus Bramble oli joskus yksi brittiensaarten halutuimpia toppareita. Kaudella 01-02, Bramble auttoi juuri Valioliigaan nousseen Ipswich Townin viidenneksi sarjataulukossa ja pelasi elämänsä parasta jalkapalloa. Newcastle koki tarpeelliseksi maksaa kuusi miljoonaa puntaa hänen palveluistaan. Tämä päätös on jäänyt Newcastlen sekä Valioliigan historiaan, yhtenä naurettavimmista ostoksista. Bramblen munailua ei voi sanoilla kuvailla, ja hänet valittiin listaan, joka koostuu kaikkien aikojen huonoimmista Newcastle-pelaajista. 

Francis Jeffers

Jeffersiä on pitkään pidetty yhtenä kaikkien aikojen Valioliigafloppina, ja hän ansaitsee paikkansa myös tältä listalta. Jeffers pelasi Valioliiga debyyttinsä 16-vuotiaana Evertonille, ja oli matkalla seuraavaksi Wayne Rooneyksi, ennen Rooneyta. Englantilaiskärki pelasi kaunista jalkapalloa Kevin Campbellin kanssa kaudella 00/01, ja nämä näytöt riittivät Arsenalille joka maksoi miehestä £8m. 

Tämä olisi voinut olla alku kauniille tarinalle, mutta olikin vain lopun alkua. Jeffers onnistui kahdeksan kertaa tekemään maalin seuraavan kahden kauden aikana, ja ura oli suuressa laskussa. Pientä toivoa oli, sillä Jeffers sai kutsun Englannin A-maajoukkueeseen ja teki ensimmäisessä ottelussa (joka jäi viimeiseksi) maalin. Matka jatkui Evertoniin mutta alamäki oli liian jyrkkä. Jeffersin matka jatkui mm. Maltan sekä Australian liigoihin, ja mies lopetti uransa Accrington Stanleyssa kaudella 12/13.

Hakan Yakin

Yakin oli FC Baselin tähti samalla kaudella kun RotBlau ylitti itsensä Mestarien liigassa kaudella 02-03 pääsemällä 16 parhaan joukkoon ja tiputtaen Liverpoolin lohkovaiheessa. Seuraavalla kaudella PSG osti Yakinin ja antoi sveitsiläiselle neljän vuoden sopimuksen. Kuukautta myöhemmin ranskalaisseura purki Yakinin sopimuksen, ja hän siirtyi Stuttgartiin. Kuten arvata saattaa, sveitsiläinen ei saanut Stuttgartissa mitään aikaiseksi ja siirtyi Galatasarayihin, missä sama meno jatkui. Yakin palasi Sveitsiin kaudella 2005 eikä enää ikinä noussut vanhalle tasolleen.

Javi Moreno

Javi Moreno on jalkapallomaailman unohdettu floppi. Moreno teki kaudella 2000-01, 22 maalia Deportivo Alavesille 34 ottelussa. Alaves tunnettiin “jättiläisen tappajana” ja he etenivät UEFA Cupin (nykyisen. Eurooppa-liigan) finaaliin, jonka he hävisivät Liverpoolille luvuin 5-4. Moreno onnistui tekemään finaalissa kaksi maalia ja tämä herätti AC Milanin mielenkiinnon. Huhujen mukaan Moreno ei jaksanut panostaa jalkapalloon, ja suosi enemmän rentoa elämäntyyliä. Lyhyestä virsi kaunis, Moreno teki seuraavan kahdeksan vuoden aikana 27 maalia. AC Milanista Morenon alamäki jatkui Atletico Madridissa jotka kauppasivat kärjen Bolton Wandererssiin. Kuten arvata saattaa, Morenon Englannin reissu ei sujunut toivotulla tavalla, ja Trotters peluutti häntä vain kahdeksan kertaa ennen kuin he purkivat espanjalaisen sopimuksen. Ennen eläkkeelle siirtymistä, espanjalaisen ura jatkui vielä Real Zaragosassa sekä Gironassa.

0 Shares