0 Shares

Pitsiturnauksesta ei kannata vetää vielä liian isoja johtopäätöksiä, mutta Ässät esiintyi kauden avauksessa erittäin pirteästi. Joukkueessa on yksi todellinen jokerikortti, joka omalla panoksellaan nostaa porilaiset pois syvimmästä suosta. (Kuva: AOP)

Ässien viime kausi oli sellainen, jota Porissa ei todellakaan haluta enää muistella. Joukkue jämähti sarjataulukon jumbosijalle ja koko sesonki oli yhtä selviytymistaistelua.

Nyt Porissa puhaltaa uudet tuulet. Ari-Pekka Selin palasi kotiin ja pelkästään hän nostaa seuran osakkeita huomattavasti. Vaikka Selin sai potkut HIFK:sta, niin hän on tehnyt jo monta vuotta erinomaista työtä, varsinkin esimerkiksi SaiPassa ja HPK:ssa pienemmillä budjeteilla.

Ässät on tehnyt myös mielenkiintoisia hankintoja kesällä. Varsinkin Spinkin veljeksistä tulee olemaan Isomeässä varmasti paljon iloa.

Yksittäisistä pelaajista vakuuttavin oli silti Daniil Tarasov. Venäläismaalivahti pelasi porilaisten maalilla kaksi ottelua ja oli heti äärimmäisen hyvä.

Lähes kaksimetrinen torjuja on Columbuksen kolmannen kierroksen varaus kahden vuoden takaa. Pelkästään kotimaassaan torjunut Tarasov siirtyi Poriin vuoden mittaisella lainalla hakemaan seuraavaa askelta uralleen kohti taalajäitä.

Tarasov on kokoisekseen poikkeuksellinen. Hän hyödyntää isoa kokoaan äärimmäisen hyvin, mutta on samalla todella nopea liikkeissään. Lisäksi hän oli erittäin rauhallinen: kiekot eivät pomppineet eivätkä vastustajat saaneet paluukiekkoja. Tarasov oli ehdottomasti pelipaikkansa paras Raumalla.

Porilaisilla on ensi kaudeksi ainakin yksi murhe vähemmän, kun maalivahdeista ei tarvitse huolehtia. Tarasovissa on potentiaalia sarjan parhaaksi maalivahdiksi, minkä lisäksi Sami Aittokallio hoitaa varmasti oman ruutunsa moitteitta.  

0 Shares